KELLY’S LOT – DON’T GIVE MY BLUES AWAY

‘Kelly’s Lot’ is de muzikale baby van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Kelly Zirbes uit Hollywood, Californië.‘ Samen met haar gitarist Perry Robertson schrijft ze de songs die een plaatsje krijgen op haar platen. Van dergelijke albums zijn intussen al negen exemplaren (waaronder vier live cd’s) op de markt verschenen sinds haar debuutplaat “Test Drive” uit 1995.

Naast Kelly Zirbes en Perry Robertson zijn ook gitarist Rob Zucca, bassist Matt McFadden en drummer Robert Dill permanente leden van haar begeleidingsgroep ‘Roadhouse Rockin’ Blues Band’. Voor live shows en plaatopnamen wordt dit kwintet aangevuld met vier extra muzikanten: saxofonist Bill Johnston, trompettist Dave Welch, pianiste Teresa James en Hammond B3-orgelist Fred Mandel.

Het nieuwste album van ‘Kelly’s Lot’ heeft als titel “Don’t Give My Blues Away”. Het is de opvolger van de cd “Plain Simple Me” en bestaat uit twaalf eigen composities waarvan het op de video in een live uitvoering te bekijken “Right Now” er ééntje is. Als kind groeide ze op met singer-songwriter folkmuziek en groovy bluesmuziek die ze door haar moeder spreekwoordelijk met de paplepel toegediend kreeg. Dat ze zich op latere leeftijd in diezelfde muziekgenres een carrière zou gaan ontwikkelen lag dan ook voor de hand.

Drie jaar geleden maakte ze gebruik van een tournee doorheen Europa om de cd “Live In Brussels” op te nemen. Dat gebeurde tijdens één van haar dynamisch swingende optredens in de Belgische hoofdstad. Door de brede bezetting met een grote diversiteit aan instrumenten klinken de songs op “Don’t Give My Blues Away” behoorlijk ruim georkestreerd en kan Kelly Zirbes zich vlekkeloos door diverse muziekgenres als folk, rock, R&B, soul, blues en Americana worstelen.

De honky-tonk piano en blazers in de openingstrack “Hush Up” zorgt meteen voor de gepaste sfeer bij de beluistering van de rest van dit album. “Revolving Door” heeft een souletiketje opgekleefd en rhythm & blues vormt de basis van de song “Why Don’t We”. “Woman’s Love” is een meer dan 7 minuten durende bluesballad met Robert Cray-achtig gitaarspel door Perry Robertson en een jazzy zingende Kelly Zirbes.

Andere tracks die gerust een aantal keren opnieuw beluisterd mogen worden zijn het laid back gebrachte “Boom Boom Boom”, bluesrocker “Don’t Miss Love”, het swingende “Reason For The Blues” en het dankzij de ritmische blazerssectie en Teresa James’ honky tonk piano uit New Orleans afkomstig lijkende “Stateside” en “Better Way”. Zoals u hebt kunnen lezen is er voor iedereen wel wat te vinden op dit album “Don’t Give My Blues Away” van ‘Kelly’s Lot’. In afwachting van hun volgende Europese tournee dus ook spek voor uw bek!

(valsam)
“Slowly moving towards their 20th year of existence, the American quintet ‘Kelly’s Lot’ has released twelve new songs in a broad variety of music genres around the core style of blues. Lead singer and songwriter Kelly Zirbes and co-writer and guitarist Perry Robertson are begging us ‘Don’t Give My Blues Away’ on their 9th record and they can rest assured: we won’t (at least not as long as their blues is that good)”
– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video