DC BLOOM – THE REST IS COMMENTARY

DC Bloom is een Texaan die een groot gedeelte van zijn leven professioneel actief was als ‘copywriter’, een schrijver van speeches voor hooggeplaatste functionarissen, bedrijfsleiders en politici. Tot hij op een mooie dag besloot om zijn woordkunsten toe te passen op het schrijven van verhalende folkliedjes. Gedurende twee jaar schreef hij elke dag een liedje dat hij daarna als niet meer zo jonge singer-songwriter ook nog zelf op de podia in Texas en omstreken ging vertolken.

En daar zijn ook officiële platen van gekomen met de cd’s “Simpler Times A-Wastin’” en “New Man” en een vijf songs tellende ep “Cinco De Star-Oh!”. Met het uit twaalf nieuwe songs samengestelde album “The Rest Is Commentary” komt daar nu een passend vervolg op. Eén van die songs is het op de bijgaande video live gebrachte “I Got Questions” dat we u graag meegeven ter kennismaking met deze laat opengebloeide singer-songwriter.

Deze laatste cd kwam tot stand via ‘Kickstarter’-fundraising waarbij mensen die in het talent van de artiest geloven een financiële bijdrage storten om de realisatie van diens muzikaal project te bekostigen. DC Bloom beloont die fans nu met enkele knappe folkliedjes waarvan wij “Oh Wow Wow”, het door accordeonklanken begeleide “They Key Of You & Me” en de ballad “Till Our Days’ Music Ends” met Warren Hood op viool en Barbara Nesbitt als backing vocaliste als beste tracks selecteerden. Ook het samen met Susan Herndon gezongen duet “One White Crow” zorgt voor een verstillend moment op dit album.

In de vakpers wordt DC Bloom wel eens gepositioneerd in dezelfde hoek als waar Loudon Wainwright III en iemand als Kinky Friedman opereren. Zijn verhalende zangstijl en soms cynische ‘recht-voor-de-raap’ songteksten zijn daar allicht niet helemaal vreemd aan. In tegenstelling met deze twee muzikale referenties beperkt de begeleiding van DC Bloom zich heel vaak niet tot enkel een akoestische gitaar, maar kan er ook een door Chip Dolan bespeelde honky-tonk piano bijgesleurd worden, zoals o.a. in “What’ll It Be?” en “Lesser Prairie Chicken” waar ook nog de trombone van Michael Mordecai voor extra instrumentatie zorgt.

(valsam)
“Straightforward, frank, honest and sometimes a bit cynical lyrics are the core competence of the Texan singer-songwriter DC Bloom. On his third record ‘The Rest Is Commentary’ are twelve such tracks to be heard, songs that are nicely orchestrated and on which several female vocalists have been helping him to create a few future folk classics.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video