THE JACK KEROWAX – KEROWAX

“Kerowax” is het debuutalbum van de begin 2012 opgerichte Texaanse formatie ‘The Jack Kerowax’ uit Dallas, een groep rond leadzanger en pianist-gitarist Johnny Beauford, gitarist en toetsenist Garrett Padgett, bassist Nash Griggs en drummer Nathan Adamson.

De zonder twijfel op dichter, schrijver, schilder en icoon van de ‘Beat Generation’ Jack Kerouac gebaseerde groepsnaam is een leuke woordspeling, maar het werk van de band verwijst later nergens meer naar deze veel te jong overleden legende. Hun op country- en popmuziek geïnspireerde Americana-songs etaleren eerder een typisch Texaans sfeertje en zijn ook wat schatplichtig aan het werk van Neil Young, ‘Counting Crows’ en een aantal bluesrockers.

De eerste single die uit “Kerowax” werd getrokken is het op de video te bewonderen nummer “Ten Year War”. Het is een melodieus en melancholisch gebrachte lied met misschien wel een bepaalde graad aan hitpotentie. Albumopener “Fever” is echter een stevig gitaarrocksong en in het daarop volgende “Moonshine Barber” duikt een bluesmondharmonica op.

Met de ballad “Stella” gaat het tempo behoorlijk naar beneden en kan de stem van Johnny Beauford beter tot zijn recht komen. Bij de intro van het liedje “Empire State” moesten wij even denken aan de song “Fake Empire” van de New Yorkse formatie ‘The National’, een groep waar de heren van ‘The Jack Kerowax’ blijkbaar ook fans van zijn.

Wij houden eigenlijk het meest van de rustiger gebrachte liedjes, want na het net vermelde “Stella” krijgen we het ook behoorlijk warm van de mooie ballad “Violet” die Johnny Beauford met lichtjes gebroken snik in de tenorstem zingt en van het knappe, melodieuze liedje “Terrible Eyes”.

Vermeldenswaardig is misschien ook wel dat dit debuutalbum van ‘The Jack Kerowax’ in deze digitale tijden helemaal analoog werd opgenomen in de studio in Dallas onder leiding van producer Jonathan Jackson. Als debuutalbum kunnen we dit zonder meer geslaagd noemen en eveneens vermelden dat we met veel plezier uitkijken naar nog meer toekomstig werk van dit talentrijke Texaanse kwartet.

(valsam)
“This completely analog recorded debut album by ‘The Jack Kerowax’ from Dallas, Texas and the ten songs on it can without any doubt be called promising and attractive, even seducing us gently to look forward to more future work from this talented Texan quartet.”
– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: St. Cait Record Company

video