LAURIE CHILDERS & FRIENDS – INTO BEAUTY

Laurie Childers is een muzikaal ‘duiveltje-doe-al’ uit de staat Oregon in het noordwesten van de Verenigde Staten. Ze zingt en schrijft haar eigen liedjes en speelt op piano, gitaar en blokfluit. Naast haar werk als solomuzikante maakt ze ook deel uit van de folkformatie ‘RiverRocks’. Haar vorige soloplaat “Are You Satisfied?” waarop ze folkmuziek met jazz vermengde, dateert al van 2004.

Daarenboven heeft ze tijdens haar leven ook al op vijf verschillende continenten gewoond en is ze een gemotiveerde vredesactiviste, een fervente tegenstandster van geweld en even gedreven voorstandster van vrouwenrechten.

Maar nu heeft ze een hele serie muzikanten (volgens het hoesje 14 ‘Friends’ in totaal) opgetrommeld om met haar de opnamestudio in Eugene, Oregon in te trekken om er samen het album “Into Beauty” op te gaan nemen. Vijftien door Laurie Childers gecomponeerde liedjes passeerden daarbij de revue.

Als afsluiter van deze plaat brengt zij in een ‘spoken word’-nummer “Firelight / Fearless And Free” tekstfragmenten uit het filosofische boek “The Art Of Happiness” uit 1998 dat de ‘Dalai Lama’ samen met Howard C. Cutler schreef op basis van levensvragen die deze laatste stelde aan de Tibetaanse Boeddhisten-monnikenleider.

Qua muzikale en vocale kwaliteiten kan Laurie Childers ons echter niet blijven boeien gedurende de vijftig minuten dat haar album “Into Beauty” duurt. Er is nauwelijks variatie in de ritmes van de liedjes en haar stem is ook niet altijd even loepzuiver.

Misschien is het voor haar daar ook minder om te doen in vergelijking met de mogelijkheid om via haar songs een boodschap over te brengen op een zo breed mogelijk publiek. Maar of ze daarmee op positieve respons uit Europa zal kunnen rekenen, durven we toch wel te betwijfelen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby