SNOWAPPLE – ILLUSION

Folk- en popliedjes in harmonieuze samenzang, dat is het kenmerkende aan de muziek van het Amsterdamse damestrio ‘Snowapple’. Deze drie vrouwen hebben een zeer uiteenlopende muzikale achtergrond. Laurien is een Nederlandse operazangeres, Una is een Zuid-Afrikaanse jazz-zangeres en de uit Litouwen afkomstige Laura heeft een klassieke zangopleiding achter de rug, maar samen vormen ze een uniek trio dat vocaal nauwelijks met andere artiesten te vergelijken valt.

Met het album “Illusion” zal begin februari 2015 een tweede studioplaat van ‘Snowapple’ op de markt verschijnen. Het is de opvolger van hun titelloze debuutalbum dat vorig jaar in het jaar van de oprichting van de groep op de wereld werd losgelaten. Ook nu weer brengen de dames een mix van cabaret, gypsy-muziek, jazz, pop en zelfs opera in hun elf als rootsfolk bestempelde liedjes op deze cd.

De eerste single die uit “Illusion” werd getrokken kunt u nu al kopen en ook op de bij deze recensie gevoegde video van het nummer “California” bekijken en beluisteren. Wegens ‘vrouwen’ en ‘samenzang’ van folkliedjes wordt ‘Snowapple’ in de vakpers wel eens vergeleken met het Canadese folk, country en bluegrass zingende damestrio ‘The Be Good Tanyas’. Maar die vergelijking gaat naar ons gevoelen toch niet helemaal op, omdat de ‘Americana’-factor van dat trio hier toch niet echt aanwezig lijkt te zijn.

Andere liedjes met potentieel op “Illusion” zijn volgens ons “TOC”, het dromerige en bijna volledig akoestisch gebrachte “Sleep”, de perfecte close harmony samenzang in “Vagabond”, het speels cabareteske folkliedje “Marry A Man”, het meer poppy nummer “Evil Wizard” en slotsong “Pale Blue You”.

Zoals bij de meeste muziek die op de markt verschijnt, zullen er ook hier weer fervente fans van ‘Snowapple’ zijn, maar ook mensen die de etherische klanken van zo’n damestrio maar niets vinden. Voor iedereen goed doen blijft dan ook een “Illusion” zoals deze meiden ondertussen al wel begrepen zullen hebben.

(valsam)

“The Dutch ladies trio ‘Snowapple’ specialized in folk and pop songs that are sung together in perfect harmony. They were educated in jazz, opera and classic music of which the influences can be traced in the songs on their second album ‘Illusion”. There will be huge fans of this dreamy sound, but probably also people that dislike the etheric compositions. ‘Illusion’ is a record that is meant for the first group of listeners.” – www.rootstime.be  

 

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Snowapple Records

Info: Hemifran

video