SHAE – CAN YOU FEEL THE MUSIC

De mooie blonde dame die u op het hoesje bij deze recensie kan aanschouwen treedt als zangeres op onder de artiestennaam ‘Shea’. In het dagelijkse leven heet ze echter Shaeny Johnson en woont ze in de Amerikaanse staat Oregon die netjes gepositioneerd ligt tussen de staten Washington, Idaho en California.

De wereldberoemde Amerikaanse producer, drummer, zanger en songschrijver Narada Michael Walden ontfermde zich over ‘Shea’ voor de opname van haar debuutplaat “Can You Feel The Music”. Dat ze daarmee een behoorlijk dikke streep voor heeft op andere beginnende artiesten moge blijken uit het gegeven dat Narada Michael Walden eerder al enkele zangeressen wereldberoemd heeft helpen maken, zoals o.a. Whitney Houston en Mariah Carey. Daarenboven produceerde hij albums van Aretha Franklin, Diana Ross, Barbara Streisand, ‘Sister Sledge’ en Al Jarreau en in 1993 kreeg hij een ‘Grammy Award’ als producer van het soundtrackalbum voor de film ‘The Bodyguard’ met Whitney Houston en Kevin Costner.

De elf nummers die ‘Shae’ voor “Can You Feel The Music” heeft geselecteerd werden ook allemaal door haar zelf in een samenwerking met Narada Michael Walden geschreven en in diens ‘Tarpan Studios’ in San Rafael, Californië opgenomen. Het gaat daarbij vooral om moderne disco-, dance- en elektropopsongs zoals openingstrack “Shooting Star”, albumtitelsong “Can You Feel The Music”, “Take Me To The City” en “Heat Of The Moment”.

Daarnaast brengt de buiten goed zingende ook nog mooi ogende ‘Shae’ eveneens enkele meer naar R&B neigende liedjes zoals “Wanna Be By Your Side (Forever)”, “I’ll Be There” (zie live uitvoering op de bijgaande video), “I Won’t Let You Go & Break My Heart” en “Ocean”. Het meest opvallende nummer staat echter helemaal aan het einde van deze cd met de song “Have Faith” waarin de Indische melodieën die in dat lied verwerkt zitten, gezongen worden door de Indische klassieke zangeres Gaayatri Kaundinya.

Op de “Can You Feel The Music”-vraag van zangeres ‘Shae’ kunnen we na de beluistering van haar debuutplaat dus alleen maar volmondig ‘ja’ antwoorden. Of ze hiermee ook aan het begin van een grote internationale carrière staat, naar het voorbeeld van de artiesten die hier eerder in deze recensie werden vernoemd, zal de toekomst echter nog moeten uitwijzen.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tarpan Records

video