ATTERBY – SONGS FROM THE GREEN TOWER

Americana en countrymuziek uit Värmdö nabij Stockholm in Zweden. Het is niet voor de hand liggend, maar wie het mooie Scandinavische land in het Hoge Noorden al eens bezocht heeft weet dat er in haast elke stad wel een wekelijkse muziek- en dansavond wordt georganiseerd waarop lokale bandjes hun eigen liedjes brengen en vaak ook covers zingen van de gekende Amerikaanse sterren in het pop-, rock- en countrygenre.

Deze keer hebben we het album “Songs From The Green Tower” van het Zweedse echtpaar Charlotte en Adam Atterby en hun muzikale ‘partner-in-crime’ en bassist Lars Frick in de cd-speler gestoken om nader kennis te kunnen maken met de elf liedjes die voor hun debuutplaat werden gecomponeerd door Adam Atterby. Met uitzondering weliswaar voor het nummer “Shake A Little” van het live album “Feels Good” uit 1996 van de Amerikaanse singer-songwriter Michael Ruff, een song die ‘Atterby’ op deze plaat van een geslaagde coverversie voorziet.

De eerste single uit dit debuutalbum is het liedje “Free”, ook de begintrack op de cd. Dan volgt de op een reggae-riff gebrachte en door Adam Atterby gezongen rocksong “Whiskey And Rye”. Ook de prachtige albumafsluiter “Nothing That I Can Do” (met geweldig mooie accordeonklanken) neemt hij voor zijn rekening en de swingende countryrocksong “Take The Edge Off” brengen ze in duetvorm.

Charlotte neemt de lead vocals voor haar rekening in de speciaal door Adam voor haar geschreven rustigere ballads zoals countryliedje “We’re Going Down”, “Time (Will Bring You To Your Knees)”, “My Love” en het uiterst sfeervolle “Falling At Your Feet”.

Misschien toch ook nog even meegeven dat de twee veertigers Adam en Charlotte Atterby ondanks deze debuutplaat helemaal geen beginners zijn in de muziekwereld. Adam is de oprichter en sinds jaar en dag de leadzanger van de Zweedse rootsreggaeformatie ‘Urban Tribe Stockholm’ en zijn vrouwtje Charlotte voert het achtergrondkoor aan bij deze groep.

‘Atterby’ is een muzikaal project voor het echtpaar waarbij vooral aan Charlotte een forum geboden wordt om haar mooie zangkwaliteiten eens helemaal op het voorplan te plaatsen. Daarin is dit Zweedse koppel zeker helemaal geslaagd met deze eerste cd “Songs From The Green Tower”.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
ATTERBY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Green Tower Recordings

video