LYNN JACKSON & CHRIS BOYNE – THE ACOUSTIC SESSIONS

Lynn Jackson is een folkzangeres en songschrijfster uit Kitchener, Ontario in Canada die in de voorbije 10 jaar in totaal zeven albums aan haar muzikale palmares heeft toegevoegd. Het begon in 2004 met debuutplaat “Night Songs”, gevolgd door “Sweet Relief”, “Restless Days”, “Soft Stars”, “Coming Down” en “Down In The Dust” uit 2012.

Haar recent op de markt verschenen zevende plaat is eigenlijk een verzamelalbum met akoestische versies van de grootste hits uit haar zes hierboven vernoemde cd’s. “The Acoustic Sessions” brengt Lynn Jackson uit als een duo-plaat die opgenomen werd met multi-instrumentalist Chris Boyne (lid van de rockformatie ‘Sex Dwarf’), die eveneens mee instond voor de productie van het dertien tracks tellende album.

Beiden spelen ze op akoestische gitaar, terwijl Chris Boyle er harmonium, melodica en piano aan toegevoegd heeft en eveneens backing en harmony vocals bij de door Lynn Jackson geschreven en gezongen liedjes. Op de video bij deze recensie kunt u de zangeres live aan het werk zien bij het zingen van de song “Run With Me” uit haar album “Coming Down” uit 2010. Het is ook de laatste track op “The Acoustic Sessions”. Andere aan te bevelen nummers uit dit album zijn de song “Coming Down” uit de gelijknamige cd, de uptempo songs “When You Were Mine” en “Scarecrow” en de mooi gezongen ballads “Wintersong”, “Sweet Relief” en “Yellow Moon”.

Alle nummers op dit live in een akoestische setting in de studio opgenomen compilatiealbum zijn vrij sober van orkestratie en ontdaan van alle overbodige muzikale franjes, hoewel er hier en daar toch nog wat extra instrumentatie werd voorzien. Dat gebeurde door toevoeging van contrabas en mandoline met Scott Fitzpatrick, elektrische gitaar met Joe Dunn, pedal steelgitaar met Steve Wood (van ‘Stony Lonesome’), percussie met Norman Blake (frontman van ‘Teenage Fanclub’) en strijkers met Nick Storring op cello en Wendy Wright op viool.

Voor de meesten onder ons zal deze cd “The Acoustic Sessions” vooral een eerste kennismaking zijn met het werk van deze Canadese singer-songwriter. Als het u goed zou bevallen, dan kunt u zeker via het wereldwijde web aan de vorige albums uit het repertoire van Lynn Jackson geraken.

(valsam)

"Canadian folk singer and songwriter Lynn Jackson has recorded acoustic versions of her best songs taken from her previous albums. She was joined by producer and multi-instrumentalist Chris Boyne and together they deliver pure and sober interpretations in a setting without any special effects or fancy instrumentation. 'The Acoustic Sessions' are simply just as the album title predicts." - www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Busted Flat Records

video