THE HINDU NEEDLE TRICK – ALBERT STREET

Twee jaar geleden achtte de Mechelse zanger en songschrijver Roel Spoelders de tijd rijp om met een nieuw muzikaal project van start te gaan dat hij voorzag van de ietwat bizarre naam ‘The Hindu Needle Trick’ naar een goocheltruck van Houdini. Begonnen als een solo-act, werd toch al heel gauw besloten om er een volwaardige groep van te maken en gitarist en banjospeler Hans Op de Beeck, bassist Gert De Meester en drummer Tom Schiepers voegden zich bij leadzanger en gitarist Roel Spoelders voor de optredens en nadien ook voor de platenopnamen.

Begin dit jaar verscheen een eerste kennismaking met deze formatie via de vijf nummers van een titelloze ep “The Hindu Needle Trick”. Dat deze band zich voor hun muziek heeft laten beïnvloeden door pop- en rocklegendes als Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed en Tom Waits valt vrij gemakkelijk terug te horen in hun liedjes die ze voor hun nieuwe album “Albert Street” hebben geschreven en opgenomen.

In totaal tien nummers hebben een plaatsje gekregen op deze plaat die in de lente van 2014 onder leiding van producer Laurent Mertens in de opnamestudio tot stand is gekomen. Pop-, folk- en rockmuziek worden harmonieus verenigd in deze liedjes, waarvan we er wel enkele in de hitlijsten op de moderne radiostations zouden kunnen laten opnemen.

De songs die daar volgens onze mening het meest voor in aanmerking zouden kunnen komen zijn de openingstrack “Throw Me A Bone” (luister even via de Soundcloud-link), het catchy melodietje en dito gitaarriff in de knappe ballad “Slow Burner” (onze absolute favoriet), het funky popliedje “Rebel In My Spare Time”, het grappige hoempapa-liedje “I Wish Your Wife Wouldn’t Look At Me Like That” en “Song Of No Compassion” (zie video met live gespeelde versie).

Het op Fender-gitaar gespeelde instrumentale countrymelodietje “Pining For The Fjords” roept bij ons vooral herinneringen op aan ‘The Ventures’ of ‘The Shadows’ en lijkt uitermate geschikt te zijn voor de soundtrack van één of andere spaghetti-westernfilm. Het album “Albert Street” is na hun ep van begin dit jaar alvast een aangename verderzetting van onze kennismaking met ‘The Hindu Needle Trick’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Doorchaser Records

video