LEE SIMS - DEEP IN THE HEART OF ME

Hij maakt country muziek met een groot gebaar, het soort waarvan we hier in West Europa nog wel eens onze neus voor ophalen, maar waar een enorme markt voor bestaat aan de andere kant van de grote plas. Het is traditionele country, aangelengd met show elementen en een tragi/melancholisch kader waarin een diep verlangen verborgen zit naar oude tijden.

Sims is een gerespecteerd muzikant in de VS, heeft een imponerend tourschema en kende met zijn debuut ( Back Trackin´) enig succes dat hem het podium bracht om samen te werken met grote sterren als Waylon Jennings, George Strait en Tanya Tucker.

Deep in The Heart Of Me kent 10 nummers waarvan er 9 van de hand van Randy Norton zijn, een erkend singer-songwriter die zijn sporen allang verdiend heeft in Nashville. En het mag gezegd; Sims beschikt over een power voice, een warme, donkere bariton die geknipt is voor de country die hij voorstaat. Zijn stem legt een warme deken over de liedjes van Norton waarmee Sims zijn voorliefde voor traditionele country en western swing voor het voetlicht weet te brengen.

Lee Sims levert met nummers als Rag Top Baby en Blues On Parade heerlijke dansbare countryswing met ragfijne melodieën en herbergt de nodige dramatiek in het nostalgische Uncle Joe. Er is een link naar Bill Monroe in het fraaie Texas Girl met een vrolijk hinkende steel gitaar (Mike Johnson) op de achtergrond en de prominente fiddle van Larry Franklin, die ook nog eens excelleert in het breed uitgedragen The Waltz. Typerend voor de stijl van Sims is zijn uitwerking van een nummer als Pain In The Memory; in de kern heeft dit nummer alles van een basale countryblues song, Sims maakt er een aalgladde blues van met een bigband bezetting en een arsenaal aan instrumentarium.

Deze plaat ademt naast nostalgie een bijna onbedwingbare drang naar productionele perfectie en past geheel in de stijl van de Nashville sound uit de midjaren ´50. Wie daarvan houdt haalt met Deep In The Heart Of Me een glansplaat binnen.

Ferenc Koolen


Artiest info
Website  
 

video