JOHN MICHAEL HERSEY – ADIRONDACK

De muzikale carrière van New Yorker John Michael Hersey begon in de jaren ’80 als zanger en gitarist bij de rockgroep ‘Shale’ uit New Jersey. In New York speelde hij nadien nog mee in een aantal folk- en rockgroepjes vooraleer hij besloot om het er op te wagen als soloartiest in het folkcircuit. Zo bracht hij tot op heden drie soloplaten uit met “Soup Du Jour” in 1999, “Whirligig” uit 2003 en “How Am I Here?” uit 2007.

Daar komt nu een splinternieuwe plaat bij in de vorm van het veertien zelf gecomponeerde songs tellende album “Adirondack”, zo genoemd naar de penitentiaire instelling in New York waar hij een periode van zijn leven verplicht heeft doorgebracht als gevangene. Hij blikt terug op die periode met een gezonde portie humor en er spreekt ook hoop op een betere toekomst uit zijn songteksten bij een aantal liedjes op deze plaat.

Folkballads als “Adirondack” en “The World Came To Town” worden afgewisseld met meer op blues geïnspireerde tracks zoals “Fallen” en “Never Give Up”, countryballads in “Keep Each Other Company”, “This Day” en “Walking To The Light”. Verder zijn er ook twee heerlijk dansbare tracks in het walsende “A Difficult Man” en het reggaedeuntje “Sittin’ Pretty” en brengt hij een pure rocksong in “Bad Examples”.

De invloeden van een verhalende folkzanger als Bob Dylan en van de melodierijke liedjes van ‘The Beatles’ zijn duidelijk hoorbaar aanwezig in deze nummers op het album “Adirondack”. John Michael Hersey heeft zijn periode van afzondering heel goed gebruikt om een aantal sterke songs te componeren die hij nu een plaats heeft gegeven op dit album. De straf is uitgezeten en de toekomst ziet er opnieuw rooskleurig uit voor deze muzikant, die in zijn songs de inspiratie kan vinden om als een beter mens door het toekomstige leven te gaan.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Chordophone Records