100 MILE HOUSE – WAIT WITH ME

De twee stichtende leden van de folkformatie ‘100 Mile House’ vormen in het echte leven ook een huwelijksverbond. De oorspronkelijk uit Engeland afkomstige Peter Stone (zang, gitaar, banjo en piano) en Denise MacKay (zang en percussie) schrijven alle nummers samen sinds ze eind 2009 naar het Canadese Edmonton verhuisden, er deze groep hebben opgericht en hun eerste plaat “from fall to fall” op de platenmarkt hebben gebracht.

Twee jaar later stoomden ze een opvolger voor die cd klaar in de vorm van het album “Hollow Ponds” waarmee ze diverse prijzen in de wacht konden slepen. Eind vorig jaar hebben ze weer elf nieuwe nummers in de studio opgenomen en nu bijeengebracht op hun derde plaat “Wait With Me”.

‘100 Mile House’ bestaat nu uit vier leden met naast Peter Stone en Denise MacKay ook Scott Zubot (op viool en mandoline) en Tom Murray (op basgitaar). Geen officieel lid van de band is drummer Scott Lingley die als gastmuzikant meewerkte aan “Wait With Me”, net als gitarist Drew Malcolm op één song en Martin Kloppers op cello in vijf tracks van het album.

De lead vocals worden afwisselend waargenomen door Peter Stone en Denise MacKay. Hij begint met het openingsnummer “Last Call” en op de lekker swingende titeltrack “Wait With Me” (zie video) neemt hij samen met vrouwtjelief het zangwerk voor zijn rekening. Denise MacKay neemt zelf de microfoon in handen bij het liedje “My Love” en Peter Stone zingt daarna twee knappe liedjes in “Just Because” en “Rosalita”, steeds met Denise vlotjes meezingend in harmony vocals.

“We Built This Road” is een zeer catchy uptempo nummer waar je als luisteraar maar moeilijk zal kunnen bij blijven stilstaan. Het walsende “The First Time” is een even grote oorwurm die in je muzikale geheugen zal blijven hangen na de eerste beluistering. Met het mooie verhalende nummer “London” viel ‘100 Mile House’ in de prijzen door de ‘2013 Calgary Folk Festival Songwriting Contest’ te winnen.

We verwachten dan ook dat ze met het album “Wait With Me” ook deze keer opnieuw in de prijzen zullen vallen en misschien niet alleen in hun nieuwe thuisland Canada, maar nu ook buiten diens landsgrenzen. Deze cd is in elk geval een zeer aangenaam beluisterbaar werkstuk dat u gedurende veertig minuten zal kunnen boeien en dat van bij de eerste tot de laatste song “Running Back To You”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Chronograph Records

video