ULRIK ARTURÉN – WATCH MY SHOW (EP)

Wat kunnen we u vertellen over een zekere Ulrik Arturén? Om te beginnen dat hij een 50-jarige Zweedse singer-songwriter uit Borås is die in februari 2008 zijn geluk probeerde in een talentenjacht op de Zweedse televisie tijdens de show "Sikta mot stjärnorna" ofwel ‘Reik Naar De Sterren’, een programma in de stijl van het bij ons beter gekende ‘Idool’.

Hij bracht daar toen een imitatie van de song “You’re The Voice” die wij ons zeker nog herinneren van de Brits-Australische popzanger en sixties tieneridool John Farnham. Ulrik Arturén is gedurende zijn hele leven actief geweest in de artistieke wereld van cabaret, theater, dans en muziek, maar het is nooit uitgegroeid tot een 100% professionele bezigheid.

Na het succes in die televisieshow heeft hij zich echter voorgenomen om een intensieve poging in de muziekwereld te wagen. Daartoe werden vier liedjes gecomponeerd die hij nu op de markt heeft gebracht in de vorm van een ep die “Watch My Show” als titel heeft gekregen.

De titelsong is ook het eerste nummer op dit schijfje en het liedje is net als het daaropvolgende “Is It Love You’re After” zeer schatplichtig aan de originele rock- en popsound van de hierboven vermelde John Farnham.

Erg veel variatie zit er trouwens niet in de nummers want ook “Sand In Your Hand” en slotnummer “Welcome My Friend” zijn bombastische, etherische rocksongs die naar onze mening toch zeer klinken als de muziek die ons in de jaren ’80 wist te boeien. Of dat ook dezer dagen nog het geval is valt wellicht te betwijfelen, tenzij u tot die schare van nostalgici behoort die hier nooit genoeg van zullen krijgen.

(valsam)
“On his ep ‘Watch My Show’, the Swedish singer-songwriter Ulrik Arturén perfoms four bombastic and etheric pop and rock songs which are strongly reminding us of the exciting eighties. We do, however, dare to doubt if this music will still be able to attract the spoiled youth of the 21st century, but for sure the nostalgic music lovers will herewith find new food for joy.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Paraply Records

Info: Hemifran