NAOMI ASHLEY – TRYING TO FLY

Het was zangeres en songschrijfster Naomi Ashley uit Chicago, Illinois zelf die me onlangs een mailtje stuurde en me er aan herinnerde dat ik in 2007 een lovende recensie voor ‘Rootstime’ had geschreven van haar toenmalige album “Another Year Or So”. De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik die plaat even uit mijn archief heb moeten opduiken om nogmaals vast te kunnen stellen dat dit inderdaad een heel mooi album van deze dame was.

Ze vroeg me in diezelfde mail dan ook of ze haar nieuwste plaat “Trying To Fly” mocht opsturen voor een recensie en natuurlijk kunnen wij geen neen zeggen tegen mooie, blonde dames. Ik heb er echter helemaal geen spijt van dat ik dit nieuwe album heb kunnen beluisteren, want de negen nummers op “Trying To Fly” zijn stuk voor stuk pareltjes.

Acht songs werden door Naomi Ashley zelf geschreven en de song “Promise To Keep” is een liedje uit 2008 van folkzanger Tim Polk. Voor de opname van deze zelf geproduceerde plaat liet Naomi Ashley zich vakkundig bijstaan door enkele gerenommeerde instrumentalisten zoals violiste Cathie Van Wert, Andon Davis op akoestische gitaar en mandoline en Brian Dunn op elektrische gitaar en banjo.

“Trying To Fly” is ook de titel van de eerste song op dit album, gevolgd door het prachtig gezongen liedje “Niagara Falls” met enkel een akoestische gitaar als begeleiding. Naomi Ashley houdt de orkestratie van haar liedjes meestal sober, waardoor haar intrigerende zangprestaties nog beter tot uiting kunnen komen.

Bij de mooiste nummers uit deze plaat hoort zeker “Hawaiian Honeymoon” waarin Cathie Van Wert met haar vioolklanken voor een prachtige sfeerzetting komt zorgen. Ook met het eenvoudige, maar o zo mooie liefdesliedje “Slow Dance” grijpt Naomi Ashley je bij het nekvel en er is bij dit zachtjes walsende liedje opnieuw een heerlijke begeleiding te horen op viool en mandoline.

Voor ze met het verhalende nummer “Chinatown On Christmas Eve” afscheid van ons neemt, brengt Naomi Ashley nog twee andere aanbevelenswaardige liedjes met “Pretty Boys”, waarin een mooi gitaarintermezzo werd verwerkt en met “Walk With You” dat op een rustgevende melodie wordt gezongen.

Zes jaar na “Another Year Or So” kunnen we alleen maar concluderen dat Naomi Ashley het schrijven en zingen van mooie liedjes nog altijd helemaal beheerst. We kunnen eigenlijk alleen maar hopen dat we niet opnieuw zes jaar op een volgend album van deze artieste zullen moeten wachten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby