KINA GRANNIS – ELEMENTS

Kina Grannis is in onze contreien tot op heden nog een grote onbekende, maar in Amerika en vooral in haar thuishaven Los Angeles worden haar muzikale realisaties door een grote fanbasis op de voet gevolgd. Dat is vooral te wijten aan het grote succes dat ze wist af te dwingen met haar debuutplaat “Stairwells” uit 2010 en de daaruit getrokken singles “World In Front Of Me”, “In Your Arms”, “Mr. Sun” en “Valentine”.

Deze 29-jarige artieste met 50% Japanse en 50% Amerikaanse roots beschikt dan ook over een zeer mooi stemgeluid en ze heeft ook heel wat kwaliteiten in zich als songschrijfster, hetgeen ze nog een extra probeert te bewijzen met de twaalf liedjes die werden opgenomen voor haar tweede studioplaat “Elements” die vorige maand officieel werd uitgebracht.

De eerste single “Dear River” uit dit nieuwe album is een echte oorwurm die intussen al terug te vinden is in de Amerikaanse hitlijsten en die ook erg goed via ‘iTunes’ verkocht wordt. De video bij deze ronduit schitterende song kunt u in bijlage beluisteren en bekijken, want mooi is deze dame ook nog. Zoals men pleegt te stellen: ‘some girls have all the luck’.

De producer van dit tweede album van Kina Grannis is Matt Hales, bij muziekkenners ook wel bekend als ‘Aqualung’ en misschien eveneens omwille van zijn recente werk met de geweldige zangeressen Lianne La Havas en Paloma Faith.

Kina Grannis is echt een product van de hedendaagse internet-generatie. Haar videofilmpjes op het wereldwijde web werden al meer dan 135 miljoen keer bekeken. Ook u kunt van haar clips van de meeste liedjes van haar vorige plaat en ook van “Elements” op ‘YouTube’ gaan genieten. We houden het hier echter voorlopig bij het becommentariëren van de songs op haar nieuwe plaat.

De nummers zijn moderne folkliedjes met heel wat kenmerken die normaliter aan popsongs worden toegeschreven. Het brede stembereik en de loepzuivere zangpartijen van Kina Grannis brengen de tijdloze songs op “Elements” naar een erg hoog liggende categorie.

Liedjes als “The Fire”, het walsende “Winter”, het knappe “Oh Father”, het geheel akoestisch gebrachte “Little Worrier”, het sublieme “Forever Blue”, het zeer breekbare “Write It In The Sky”, het minimalistische en charmante “My Own”, het fenomenale slotnummer “This Far”; ze kunnen allemaal stuk voor stuk zo de hitparade in en eindeloos vaak op de hitradiostations gespeeld worden.

“Elements” van Kina Grannis is voor ons één van de grootste muzikale verrassingen van 2014 en een plaat die absoluut ook uw aandacht verdient. Ik heb dit schitterende album ondertussen bijgeschreven op mijn nog vrij korte kandidatenlijstje voor de top 10 van het jaar. En dat gebeurde allemaal terwijl ik na afloop van de twaalf songs meteen op de herstartknop van mijn stereoinstallatie heb geduwd.

(valsam)
“The second album ‘Elements’ of L.A.’s super talented singer-songwriter Kina Grannis consists of twelve elemental hit songs. One by one, they are lovely and powerful, yet intimate tunes that any music fan would like to hear over and over again. In our modest opinion, this terrific album is one of the biggest surprises of 2014.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: One Haven Music

Info: Hemifran

video