VICTOR CAMOZZI – CACTUS & ROSES

“3 Peso Cigar” was de titel van de in 2008 verschenen debuutplaat van de Amerikaanse singer-songwriter Victor Camozzi uit Austin, Texas. Drie jaartjes later volgde zijn tweede album “Roadside Paradise” en beide cd’s konden bij ‘Rootstime’ op een zeer lovende recensie rekenen. Het is dan ook met enige vreugde dat we u hier mogen aankondigen dat er een derde studioplaat van Victor Camozzi in onze postbus is beland voor een recensie, die u hierna meer gedetailleerd kunt uitpluizen.

Dit nieuwe album is getiteld “Cactus & Roses” en bevat tien nieuwe liedjes die deze artiest allemaal zelf heeft gecomponeerd. Producer van dienst voor deze derde cd was opnieuw Matt Downs, een multi-instrumentalist die ook alle instrumenten (op drums van Gary Mallaber na) op deze songs heeft ingespeeld. Dat gebeurde allemaal in de ‘Dogwalk Studios’ in Los Angeles, Californië waar Victor Camozzi ook zijn vocale bijdrage netjes heeft afgeleverd.

Die Gary Mallaber is trouwens niet zo maar de eerste de beste drummer, want hij is eigenlijk niet minder dan een legendarische figuur in de muziekwereld omwille van zijn talrijke bijdragen aan het werk van o.a. Bob Seger, Bruce Springsteen, ‘The Beach Boys’ en Van Morrison.

Er zijn ook nog twee andere personen die een vocale bijdrage hebben afgeleverd aan “Cactus & Roses”, met name harmony vocaliste Danny Wilde en zangeres Helen Henderson uit Los Angeles die in duet meezingt met Victor Camozzi op de heel mooie albumtiteltrack.

Het zeer herkenbare Texaanse accent in de diepe en krachtige stem van Victor Camozzi is ook op deze nieuwe plaat weer prominent en aanstekelijk aanwezig in de countryballads die op dit album werden geplaatst. Zulke ballads zijn de tearjerker “Bottom Of My Broken Heart”, “Ballad Of The Mystiqueros”, “Kinda In Love”, “Like A Child” en “The Other Side Of The Mountain”. Deze cd begint echter met een countryrocker in “Pretty Smile” en het zachtjes voortkabbelende “The Lost Girl” plaatsen wij graag op het selectieve lijstje van de beste songs, naast titeltrack “Cactus & Roses”.

Victor Camozzi is een songwriter ‘pur sang’ die ontzettend veel energie en aandacht steekt in de teksten bij zijn liedjes, woorden die vaak onderwerpen als in whisky gedrenkt verdriet en spijt beschrijven met slotsong “Daddy Don’t Do Cocaine” als ultieme bewijsstuk. Hij levert met deze derde plaat alweer ijzersterke en zeer genietbare topnummers af die een meer dan waardige aanvulling van zijn songrepertoire tot op heden zullen vormen.

(valsam)

“Victor Camozzi’s third album ‘Cactus & Roses’ is probably his most emotional record with songs of grieve, passion and pain. The words he is singing seem to have been soaken in whisky before being able to write them down in song lyrics. What a terrific singer-songwriter is this Texan artist who truly deserves to be positioned next to Tom Waits or Bruce Springsteen.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Volco Records

Info: Hemifran