MADISON KING – ONWARD & UPWARD

Van op de cover van haar nieuwste album “Onward & Upward” kijkt de hoogblonde singer-songwriter Madison King je aan als een uitdagende ‘Cherokee’-indiaanse. Toch is deze 26-jarige, behoorlijk zwaar getatoeëerde jongedame een doodgewone inwoonster van Dallas, Texas die zich resoluut en vastberaden een weg wil banen in de wereld van de country- en populaire muziek.

Zij trok met haar vaste begeleidingsband, bestaande uit drummer Jeff Howe, gitarist en dobrospeler Wade Cofer en gitarist Jay Michael Smith en met nog een aantal gastmuzikanten de opnamestudio in om elf tracks vast te leggen die u nu op deze puike, door Paul Williams in Dallas geproduceerde plaat kunt gaan beluisteren. Madison King debuteerde in 2011 met de release van het album “Darlin’, Here’s To You”, de voorloper van deze tweede “Onward & Upward” die enkel uit zelfgeschreven nummers bestaat.

Openingstrack “You & Me” wordt qua instrumentatie gedomineerd door dobro en het banjospel van John Pedigo. De uitstekende stemkwaliteiten van Madison King verrijken elk nummer op deze plaat en de ‘Dolly Parton’-achtige snik in de stem bij de emotionele countryballads “Chances” en het prachtige “Lessons Learned In Love” (zie video) is tegelijk opvallend en ontroerend.

De albumtiteltrack “Onward & Upward” is een catchy uptemponummer dat we zo in de country-hitlijsten zien binnen duiken en het sprankelende “The Best Damn Night” spreekt voor zichzelf zonder echt in de details over de oorzaak van haar vreugde te treden. Toch spreekt deze zangeres ons het meest aan in een meer intimistische en emotievolle ballad zoals “Lover’s Duet” met knap werk op cello door Kris Youmans en mooie backing vocals van Corey Howe, de zanger van de formatie ‘Dead Flowers’. Ons medeleven is even later ook heel groot als haar krachtige stem beroert in het over liefdesverdriet handelende nummer “Fallen Angels”.

De thematische liedjes over vreugde, pijn, verlies en verdriet om liefde gerelateerde gebeurtenissen spreken de luisteraar direct aan en haar toch wat speciale zangstijl blijft je van begin tot einde boeien. Het universitaire diploma ‘Literatuur’ dat Madison King in 2009 behaalde heeft zeker ook bijgedragen aan haar capaciteiten voor het schrijven van knappe songteksten. De toekomst van deze jongedame lijkt ons dan ook verzekerd na het uitbrengen van deze uitstekende tweede plaat die zeker voor haar definitieve doorbraak zal helpen zorgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: State Fair Records

video