BO AHLBERTZ – LAZY AFTERNOON

Bo Ahlbertz is een zanger, gitarist, songschrijver uit het Zweedse Hemse, een stadje dat zich op het Zweedse eiland Gotland in de Baltische Zee bevindt. Deze niet meer zo jeugdige muzikant heeft zijn hart verloren aan de country- en Americanamuziek en in zijn bijna vier decennia durende carrière als songschrijver componeerde hij liedjes in dit genre voor heel wat Zweedse artiesten.

Met het soloalbum “Lazy Afternoon” treedt Bo Ahlbertz nu zelf in de schijnwerpers met twaalf eigen composities die hij in de studio met de hulp van een resem lokale vocalisten en instrumentalisten heeft opgenomen. Voor het nummer “Been There Done That” krijgt hij de vocale steun van de Zweedse zangeres Annika Fehling en zijn eigen vrouw Ancha zingt met Bo Ahlbertz mee in de song “Our Time”. De wat later volgende ballad “To Ancha” is dan ook een echt eerbetoon aan zijn geliefde echtgenote en moeder van zijn dochter Saga.

In de uptempoliedjes “All This” en “Locked” horen we de invloeden van zijn favoriete muzikanten ‘Texas Tornados’ en hun ‘Tex Mex’-sound met de klanken van het accordeon, een instrument dat een belangrijke rol speelt in de instrumentatie van vijf tracks op deze plaat, o.a. ook in de mooie liedjes “Sunshine” en “Almost Home”.

Zelf is Bo Ahlbertz een uitstekende bouzoukispeler op een zogenaamde 10-snarige Ierse bouzouki die zo’n 25 jaar geleden speciaal voor hem werd gemaakt door een Zweedse instrumentenbouwer. Het geluid van dat speciale instrument laat hij op een zevental liedjes horen, o.a. in het op bijgaande video vertoonde “As Time Is Passing By” en in het slotnummer “We Ran All The Way Home” dat gaat over het aangename gevoel van telkens opnieuw in zijn vertrouwde habitat terug thuis te komen.

Bo Ahlbertz vertelt bij de credits in het cd-tekstboekje dat de nummers op deze plaat het resultaat zijn van 7 jaar schrijverswerk en dat hij wel nog een resem andere songs klaar heeft liggen voor nog een album. We hopen dan maar dat hij daar niet weer zo’n lange periode voor nodig heeft om dat project tot een goed einde te brengen.

(valsam)
“Americana and Tex-Mex music that was created on a small Swedish island in the middle of the Baltic Sea by singer, songwriter and Irish bouzouki player Bo Ahlbertz. That is what is being offered in the twelve songs on his ‘7-years-in-the-making’ solo record ‘Lazy Afternoon’. “
– www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video