V.A. – HOME IS WHERE THE HEART IS


De Zweedse distributeur en agentschap ‘Hemifran’ werd hier al vaker bejubeld omwille van het oneindig grote doorzettingsvermogen en de initiatieven van zijn bezieler Peter Holmstedt. Hij vertegenwoordigt sinds geruime tijd een ellenlange waslijst van internationale artiesten en heeft ook al twee verzamelalbums rond het thema ‘home’ of ‘thuis’ op de platenmarkt gelanceerd.

Met de derde verzamelaar “Home Is Where The Heart Is” heeft Hemifran er voor gekozen om enkel artiesten van eigen Zweedse bodem een promotiekans te bieden. 17 jonge en veelbelovende muzikanten uit de omgeving van de stad Borås in het westen van Zweden mochten allemaal één song aanreiken voor dit unieke verzamelalbum.

Borås was in de jaren tachtig een afgeleefd centrum van de textielindustrie, een donkergrijze muis in het mooie Zweedse landschap. Zoals de punkmuziek ontstaan is uit de verloederde Britse industriebuurten, zo ontstond er ook in Borås en omgeving een heel eigen muziekindustrie met jonge, getalenteerde muzikanten die hun inspiratie zochten in de pop-, country- en rockmuziek die in die tijd vanuit Engeland en Amerika tot in het hoge noorden was beland.

Met 17 eigen liedjes die recht vanuit hun hart tot stand zijn gekomen zorgen deze voor ons allemaal nog totaal onbekende zangers, zangeressen en groepen voor een heel warme plaat die bij elk van ons voor zeventig minuten aangename muziek en entertainment zullen zorgen. De verzamelaar begint met “Returning Home”, een instrumentaal nummer van Pontus Swanberg, waarna ‘Citizen K’ (aka Klas Qvist, mede-producer van deze cd) het nummer “Our Town” presenteert.

Als recensenten houden we ons het recht voor om enkele favoriete songs uit dit album te selecteren. Dat zijn de ballads “Bring Down The Clouds” van Pelle Johanson, het poppy “Spiders” van het zingende duo ‘A Sister Or 2’, “Please, Blame Me” van Mick Richard en het mystieke nummer “My Bluesy Fire” van Klas Bohlin dat iets heeft van een Chris Eckman-song.

Verder is er ook nog het zeer Brits klinkende “What You Say” van ‘Mudfish’, de jazzy song “Playboy” door Ulrik Arturen, de country tearjerker “This Country Girl” van Cina Samuelson, het heerlijk mooi gezongen liedje “You Are My Home” van Filip (aka Andreas Filipsson) en het afsluitende instrumentale pedal steelnummer “I’m Sorry” van Berra Karlsson dat u op bijgaande video kunt beluisteren.

Zoals u hieronder kunt lezen heeft u de mogelijkheid om één exemplaar van deze unieke verzamelaar te winnen. Wij raden u met volle overtuiging aan om hiervoor uw kans te wagen. Het loont de moeite.

(valsam)
“With a unique focus on the promotion of artists that are homebased in and around the Swedish city of Borås, this delicious compilation is a must have for all music lovers that want to be on top of what kind of music is made today by an extensive range of creative Swedish musicians.”
– www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
HOME IS WHERE THE HEART IS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

TRACKLIJST

01. PONTUS SWANBERG – RETURNING HOME
02. CITIZEN K – OUR TOWN
03. PELLE JOHANSON – BRING DOWN THE CLOUDS
04. A SISTER OR 2 - SPIDERS
05. TOBIAS BÄCKSTRAND – SOMETIMES WE GET LOST
06. MICK RICHARD – PLEASE, BLAME ME
07. KLAS BOHLIN – MY BLUESY FIRE
08. MIKAEL PERSSON – HOME TO BE
09. JAG ANDRA – ALL THESE PASSING STRANGERS
10. THE FANTASTIC PEOPLE – SONG OF OCTOBER
11. MUDFISH – WHAT YOU SAY
12. ULRIK ARTURÉN – PLAYBOY
13. THE STOMPING ACADEMY – ROW
14. CINA SAMUELSON – THIS COUNTRY GIRL
15. RAMBLING NICHOLAS HERON – I BEGIN TO SOFTLY CRY
16. FILIP – YOU ARE MY HOME
17. BERRA KARLSSON – I’M SORRY

Artiest info
Website  
 

Label: Paraply Records
Info: Hemifran

video