JACOB LATHAM – MIDNIGHT TRAIN (EP)

Jacob Latham (ook wel Jake Latham) genoemd is een pas 19 jaar oud , nieuw aanstormend muzikaal talent uit Bloomington in de Amerikaanse staat Indiana. Zijn muzikale interesse gaat uit naar het brengen van zelf gecomponeerde folk- en rocksongs en daarbij speelt hij op o.a. akoestische gitaar, mandoline, piano en mondharmonica.

Met het ep-tje “Midnight Train” stelt Jacob Latham zich voor het eerst voor aan het grote publiek met vijf liedjes die qua vergelijkbaarheid het midden houden tussen het werk van formaties als popgroep ‘The Shins’ of folkband ‘The Decemberists’ in de nummers “Where Do We Go From Here”, “Don’t Let Them In” en het catchy slotnummer “John Brown” of de folkrockers ‘Iron And Wine’ in songs als de ballad “Pay Attention To The Rain” en de erg mooie albumtiteltrack “Midnight Train” (zie video).

Het is opmerkelijk hoe zo’n jonge kerel er toch in slaagt om betekenisvolle songteksten die van maturiteit getuigen bij elkaar te pennen. Voor de inspiratie van zijn songs grijpt hij terug naar dingen die hij in zijn dagelijkse leven om zich heen ziet gebeuren en die hij dan met de dichterlijke vrijheid ombuigt tot de liedjesteksten die wij op deze ep krijgen voorgeschoteld.

Qua stemgeluid doet Jacob Latham, die zelf een grote fan is van Bob Dylan, ons een paar keer denken aan het ook al erg jonge 20-jarige Britse singer-songwritertalent Jake Bugg, maar hij heeft natuurlijk wel de meer herkenbare typische Amerikaanse klanken in zijn uitspraak.

De vijf liedjes op de ep “Midnight Train” geven wellicht een goed beeld van wat we van Jacob Latham in de toekomst mogen verwachten en ze vormen alvast een mooie ‘appetizer’ voor een snel verwachte volwaardige studioplaat van deze jonge Amerikaanse ster in wording.

(valsam)

“Indiana native and only 19 years old folk and rock singer-songwriter Jacob Latham is offering five tracks on his debut ep ‘Midnight Train’. The resemblance with the work from bands like ‘The Decemberists’, ‘Iron And Wine’ and ‘The Shins’ is strong and these tracks are forming an excellent appetizer for what is to be expected from his future full cd.” – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  

facebook

Info: Hemifran

 

video