JOHN ZIPPERER – FULL CIRCLE

Soms geloof je niet wat je leest in de biografie van een muzikant waarvan je een cd ter recensie hebt gekregen. Zo ligt hier het album “Full Circle” van de Amerikaanse singer-songwriter John Zipperer uit Los Angeles in wiens biografie we kunnen lezen dat hij in zijn jongere levensjaren televisieacteur en stuntman is geweest.

Zijn leven veranderde eigenlijk drastisch toen hij het slachtoffer werd van een verkeersongeval waarbij hij door een zware truck werd overreden en hij in het hospitaal besefte dat hij het met veel geluk had overleefd en misschien wel eens moest nadenken om in de toekomst te gaan doen wat hij eigenlijk altijd al had willen doen, namelijk liedjes schrijven en ze live tijdens optredens gaan zingen.

“Full Circle” is zijn debuut op plaat en bestaat uit dertien nummers waarvan hij er twaalf zelf heeft gecomponeerd. De enige coversong op deze cd is het mooie “Brown Eyed Girl” dat elke rechtgeaarde muziekliefhebber in zijn geheugen gegrifd moet hebben in de originele versie van Van Morrison. John Zipperer brengt dit nummer niet in de originele uptempoversie, maar als een emotionele ballad en dat is op zijn minst zeer origineel en een schitterende vondst te noemen.

Dat hij een goede songschrijver is kunt u trouwens ook horen in zijn eigen nummers met als uitschieters de mooie titeltrack “Full Circle” (zie video), de lekker swingende countryrocker “Like Being With You”, de uptempo meezinger “Sing With Me” of het aanstekelijk catchy nummer “Cool Breeze” met de gitaarriff van “Brown Eyed Girl” er netjes in gesampled.

Maar onze echte favoriete songs zijn de knap en breekbaar gezongen countryballads “Never Really There (Snow White)”, “Not Love”, “The Ballad Of Micah McDowde” en afsluiter “To The River”, vier songs waarin de dichterlijke songteksten van een hoogstaande kwaliteit getuigen. Ook het enkel met akoestische gitaar in de begeleiding gebrachte “Know Who You Love” wordt door John Zipperer op een zachte, doch beklijvende wijze gezongen.

Wat ons betreft mag John Zipperer zijn acteurscarrière laten voor wat ze geweest is en zich verder concentreren op de muziek en het schrijven van sterke songs zoals elke track op “Full Circle” wel omschreven mag worden. Wij gaan deze cd meteen alvast nog eens van vooraf aan beluisteren.

(valsam)
“Bad luck through a traffic accident has driven John Zipperer towards a career as singer-songwriter. The marvellous quality of the 12 songs that he composed for his album ‘Full Circle’, as well as the surprisingly beautiful slowed down cover version of Van Morrison’s hit record ‘Brown Eyed Girl’ tell us that he should completely forget about being an actor and continue to please his audience with more of these great songs.”
– www.rootstime.be

 

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video