REED TURNER – GHOSTS IN THE ATTIC?

Als we hier een cd in handen krijgen waarop te lezen staat dat ze in Austin, Texas werd opgenomen, dan stijgen onze verwachtingen meteen exponentieel, want we weten uit ervaring dat de lat een stuk hoger mag worden gelegd voor muzikaal werk dat uit dit epicentrum van de muziek afkomstig is.

Op het album “Ghosts In The Attic” van Reed Turner staan bovendien ook nog enkele namen van artiesten die er aan hebben meegewerkt en die ons erg benieuwd maken naar het resultaat van deze samenwerking. Zo is er violiste en zangeres Phoebe Hunt die meezingt en de geweldige Kim Deschamps die op pedal steelgitaar speelt.

Naast het werken aan zijn solocarrière speelt Reed Turner trouwens zelf ook mee in de vaste begeleidingsgroep van Phoebe Hunt en verzorgt haar voorprogramma bij optredens. Reed Turner is een geschoolde muzikant die op zijn album probleemloos varieert tussen diverse muziekstijlen als blues, folk, country en rock. De tien liedjes op “Ghosts In The Attic” werden allemaal door hem zelf gecomponeerd.

De plaat begint met het zacht melodieuze “Modern Man”, gevolgd door de bluesy albumtiteltrack die u ook op de video kunt bekijken en beluisteren en de opzwepende rockabilly ‘murder ballad’ “Killed That Girl (‘Cause She Was Killin’ Me).

Zijn krachtige tenorstem komt het best tot uiting in enkele, weliswaar zacht gezongen ballads op deze plaat, zoals bij het lieflijke “Room For Doubt”, “Long Gone” en “Locking Doors” waarin de klanken afkomstig van de pedal steelgitaar van Kim Deschamps voor de perfecte sfeerzetting zorgen.

De zes en halve minuut durende folkballad “The Fire” met een mooie intro op mondharmonica is een sterk beklijvend nummer en ook “Long Way To Go” en slotsong “The Sculptor & The Stone” nestelen zich in je hoofd na de eerste beluistering.

Met zijn looks zal hij weinig moeite hebben om de dames van zijn capaciteiten (ook de vocale) te overtuigen, maar eerlijk als wij zijn moeten we hier ook toegeven dat we als mannen moeten erkennen dat Reed Turner een erg sterk nieuw talent in dit genre zal worden. Om u definitief te overtuigen van die stelling willen we u de beluistering van zijn nieuwe album “Ghosts In The Attic” warm aanbevelen.

(valsam)

“Fiddler-singer Phoebe Hunt and pedal steel legend Kim Deschamps are the guest musicians on Reed Turner’s album ‘Ghosts In The Attic?’. He blends the different music styles folk, country, blues and rock into an original personal sound. With his good looks, he will not face too big problems to convince the ladies, but as a man I also have to admit that his vocal skills are equally exceptional.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

video