DANY FRANCHI BAND – I BELIEVE

Dany Franchi (°1990) is een jonge uit Genua afkomstige zanger / gitarist. Al vrij jong speelt hij als drummer / gitarist in meerdere lokale bands. In 2008 eindigt hij zijn muziekopleiding in Milaan en wordt hij beroepsmuzikant. In 2009 vervoegt hij de populaire “Zibba & Almalibre” band, waarmee hij tourt en optreedt in Italie. In 2011 richt hij de “Dany Franchi Band” op, met als bassist Carlo Dellepiane en met als drummer Andrea Tassara. In hetzelfde jaar wint Dany Franchi de ‘Blues for Youth Award’ als beste jong talent in de Italiaanse blues scene.

In zijn stijl is Franchi beïnvloed door BB King, Robert Cray, Jimmie & SRV Vaughan, Eric Clapton, Albert King, Muddy Waters, Jimmy Rogers en Jimi Hendrix. Met zijn band opende hij al voor Popa Chubby, Otis Grand, Carvin Jones, Sean Carney, Omar Coleman, Jack Bruce en Robin Trower.

Franchi bracht zijn debuut “Free Feeling” uit in 2012. Hij wordt hierop gesteund door “Guitar” Ray Scona (“The Ramblers”) en de Ohio blues gitarist Sean Carney. Nu is er zijn tweede album “I Believe” uit. Het album telt ook een lange rits van gasten, waaronder co-producer Sean Carney, Long Tall Deb, Ray Fuller, Chuck Moore, James Godin, Micah Kesselring, John Popovich en Cody Ramhak. Alle songs zijn op één cover van Tom Waits’ klassieker “Ol’ 55” na, origine Dany Franchi songs.

Het album opent met 1”Away From Home”, een Texas blues rock song, waarin Franchi duetteert met Ray Fuller (zang / gitaar). In 2”Teacher”, draait Long Tall Deb ondeugend rond haar funky leraar. Het titelnummer 3”I Believe”  is geraffineerde R&B delicatesse. In 4”A Man So True” (misschien wel het beste nummer van het album), voel je in het gitaarspel en de zang van Franchi de Robert Cray invloeden, de kracht van de eenvoud in een perfecte stemming, die door de pathos in de zang versterkt wordt. Er zijn nog tracks, die onze aandacht verdienen. Er is o.a. 6”Keep Away From Jim”, een sensuele zwoele track en 7”Ronnie’s Shuffle”, een instrumental, waarin elke noot een duidelijk eerbetoon aan Ronnie Earl is. Met het swingende 8”You Keep Me Guessin’” en 9”Never Satisfied”, met inbreng van Sean Carney(zang / gitaar) volgen de laatste originele nummers. Afsluiten doen we met Tom Waits’ 10”Ol'55” klassieker. Het nummer leent zich prima, zonder in te boeten aan charme voor bewerkingen en zeker niet deze van Franchi, geholpen door Carlo Dellepiane en Andrea Tassara.

“I Believe” van de “Dave Franchi Band” is een prima album, dat de kwaliteiten van deze jonge band bevestigt. Dany Franchi is een jonge gitaarheld, die talent en elegantie heeft. Hij is iemand die zeker noch kan en zal groeien, maar zijn geloofwaardigheid is nu al te voelen. Franchi mixt perfect het verleden met de blues van nu. Dany Franchi zal niet alleen in Italië, maar ook ver erbuiten een toekomst  hebben!

Eric Schuurmans

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
DANY FRANCHI BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album tracks: 1”Away From Home” - 2”Teacher” - 3”I Believe” - 4”A Man So True” - 5”Keep On Trying” - 6”Keep Away From Him” - 7”Ronnie’s Shuffle” - 8”You Keep Me Guessin’” - 9”Never Satisfied” - 10”Ol’ 55” [Tom Waits] – All songs written by Dany Franchi except [when noted] – Produced by Sean Carney & Dany Franchi

Line-up:
Dany Franchi: guitars, vocals
Carlo Dellepiane: bass
Andrea Tassara: drums
& Special Guests:
Sean Carney: vocals, guitar (9)
Long Tall Deb: vocals (2)
Ray Fuller: vocals, guitar (1)
Chuck Moore: sax (2)
James Godin: trumpet (2)
Micah Kesselring: slide guitar (3)
John Popovich: organ (4)
Cody Romshak: backing vocals (1)

Discography:
2012 : “Free Feeling” – Feat. “Guitar” Ray Scona & Sean Carney
2014 : ”I Believe”

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video