D. EDWARD – LOVE IS


‘Con Funk Shun’ is sinds de zeventiger jaren een Californische funkgroep die in Oakland en omgeving op heel wat succes in de lokale clubs en dansgelegenheden kan rekenen. Eén van de bandleden in deze formatie is percussionist D. Edward.

Naast zijn werk bij deze funkband besloot hij om eveneens resoluut te gaan voor een solocarrière in de muziek en in 2011 verscheen zijn eerste album “Little Red Box”. Die debuutplaat als soloartiest bestond uit elf eigen composities in de ‘easy listening’-sfeer en de songs op het album bevatten elementen uit de pop, jazz, soul en Latin-muziek.

Anno 2014 heeft D. Edward een opvolger voor die eersteling op de markt losgelaten met de cd “Love Is” waarvoor hij in de voorbije twee jaar elf nieuwe nummers heeft geschreven. Deze keer opereert hij wat meer in de moderne pop-, R&B- en retro soul-genres.

De thema’s die in de songteksten worden aangehaald gaan, zoals de cd-titel laat vermoeden, natuurlijk over de liefde met al zijn goede en minder positieve aspecten en onderwerpen als relaties, hartenpijn en gelukkig zijn worden ook niet gemeden.

Met zijn ietwat hees klinkende stem begint D. Edwards dit album met een knappe R&B-song die “Waiting” heet, waarna hij samen met zangeres Jenna Lavoie het lichtjes funky duet “Show Me” breng. De soulsound met Hammondorgel en blazers overheerst daarna sterk in het uitstekende nummer “Hold On”, onze favoriete track uit de cd “Love Is”.

Deze artiest lijkt ons voor zijn muziekkeuze beïnvloed te zijn geworden door mensen als Stevie Wonder en John Mayer en enkele van zijn nummers op deze plaat leunen zeer dicht bij de muziek van deze performers aan. Schoolvoorbeelden zijn de ‘laid back’ gebrachte liedjes “Mesmerized” en “Pretty Eyes”, het in ‘big band’-stijl gepresenteerde “I Love The Way” en de ‘Motown’-soulsound in de song “Mighty Love”.

Een tweede muzikale hoogtepunt staat helemaal aan het einde van deze cd en is de albumtiteltrack “Love Is” dat D. Edwards alweer in een duet brengt, deze keer echter met zangeres Leah Tysse die ook voor harmony vocals zorgt op vier andere tracks van deze zeer aangenaam beluisterbare plaat.

(valsam)

“Originating from the world of funk music, the Californian percussionist D. Edward has now released a second solo record called ‘Love Is’ on which 11 tracks touch on the positive and less attractive aspects of love, heartache and happiness and are presented in music styles like pop, jazz, soul and Latin. It is a very laid back and enjoyable piece of art which deserves a broad attention from the international music scene.” – www.rootstime.be 

 

Artiest info
Website  
 

Label: 10th & Clay Records

Info: Hemifran