KARYN ELLIS – MORE THAN A HERO

Klik eerst even op de video bij deze recensie en u zult kunnen genieten van de song “Rust”, de eerste single uit het mooie nieuwe en samen met topproducer en drummer Don Kerr geproduceerde album “More Than A Hero” van de Canadese folkzangeres en songschrijfster Karyn Ellis uit Toronto, Ontario.

Het is haar vierde studioalbum sinds de start van haar muzikale carrière in 2003 toen haar debuutplaat “Bird” op de markt verscheen. Twee jaartjes later in 2005 was album nummer twee “Hearts Fall” een feit en in 2009 mochten we kennismaken met haar derde full-cd “Even Though The Sky Was Falling”.

Op een poster in het cd-hoesje bedankt en vernoemt Karyn Ellis iedereen die in haar werk gelooft en die de realisatie van deze cd door sponsoring via ‘crowdfunding’ mogelijk heeft gemaakt. De elf liedjes op “More Than A Hero” werden allemaal door de singer-songwriter zelf geschreven, zowel qua muziek als qua songteksten, waardoor er zeker ook een gedeelte autobiografie in de nummers vervat zit.

In de albumtiteltrack zingt ze over haar bewondering voor acteur Harrison Ford en countrylegende Johnny Cash. Openingstrack “You’ll Do Anything” brengt ze op dit album in twee versies: eerst in een volledig georkestreerde en dynamische versie en wat verder op de plaat maakt ze er een gesmaakte, geheel akoestische versie van.

Drie jaar geleden verhuisde Karyn Ellis naar Brits Columbia om er zich bij een nieuwe liefde te gaan nestelen, maar twee jaartjes later kwam er een abrupt einde aan die relatie. Ook dit gebeuren zit onderhuids verborgen in een paar liedjes over droefheid en hoop op het album “More Than A Hero” met o.a. de songs “Cosmic Cowboy”, “Pretty Little Soldier” en “How The Tiger Lost Her Roar” als belangrijkste exponenten.

Over een aantal van de elf songs zijn wij niet zo enthousiast met voorop “River”, “The Beach” en “Poem”. De emotioneel gebrachte afsluiter “Lullaby” maakt echter heel wat goed aan het einde van deze vierde cd van Karyn Ellis. Het is een mooi en melancholisch liedje waar wij maar al te graag mee in slaap zouden worden gewiegd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Mathilde’s Home Productions

video