DAVID REO – COUNTRY CLASSICS

Vooreerst: dit is een misleidende titel. Deze plaat bestaat uit 14 nummers die David Reo voor het grootte deel zelf schreef op enkele bluescovers na, die hij overgiet met een country saus. David Reo is zo’n man met meerdere talenten; hij is producer, songschrijver, muzikant maar ook schrijver van scenario’s voor tv series en sitcoms. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de man in LA woont om deze cumul te kunnen realiseren. Op zijn site staan een 10 tal platen van hem. Bij nader toezien blijken er 5 gereleased te zijn in 2014. Hij is dus duidelijk in een productieve bui.

De muziek doet me sterk denken aan het werk van Dan Reeder: een soort van laid back gevoel en een stem die met een lichte echo volgt. De opener van de plaat is een cover van Robert Johnson’s “From Four ‘Til Late”, dat door de pedal steel een country twang krijgt. Deze country twang is ook te horen in het aanstekelijke “Disappoinment #99”, geheid een radionummer. John Prine zal jaloers zijn op “89 Dollars To Barbara”. Met een grappige ondertoon is “40 Days In The Wilderness” nog zo’n radiovriendelijk nummer. Zelf de ballad “November Wedding” geeft een goed gevoel door zijn lichtvoetigheid. “Promised Land” is zo’n rocker met een gospelgevoel door de damesstemmen. Voor mij het beste nummer op deze plaat.

Hier en daar op het web wordt hij vergeleken met Ricky Nelson. Bij de covers “Trail Of Tears” (van Roger Cook) en Dylan’s “I Don’t Believe You”dat een goede tweede beste op deze plaat, is dit zeker het geval. Verder covert hij Led Zeppelin’s “Hot Dog” dat hier een gedreven versie meekrijgt met viool, pedal steel en boogie woogiënde piano. Graag vermeld ik nog het bluesy “Sky High” dat aan de beteurde JJ Cale doet denken. “He Is With Me Now” is een song op het ritme van een trage trein dat je zo in het oeuvre van Hans Theessink zou plaatsen. Op de laatste 2 nummers is er de samenwerking met Teresa Russell. Zij bespeelt de gitaar op “Bombs Away Revisited” dat ex aequo het beste nummer van de plaat is. Het afsluitende, korte “My Yodeling Gal” schreven ze samen en mag Teresa de jodel voor zich nemen.

Deze plaat valt goed mee en is zeker een aanrader voor iedereen die liefde heeft voor rootsmuziek. En de plaat maakt me benieuwd naar het overige werk van deze man. Genoeg redenen om deze plaat een luisterbeurt te geven. Daartoe dienen de linken in de zijbalk.

(Lisael)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video