AARON NEWMAN & THE OK CARAVAN – AARON NEWMAN & THE OK CARAVAN

Oklahoma City-inwoner Aaron Newman en zijn band ‘The OK Caravan’, bestaande uit leadgitarist Blake Lennon, bassist Chad Roper, drummer Walton McMurry en fiddler en mandolinespeler Carlton Dorsey hebben nog maar net de eerste verjaardag van hun oprichting gevierd. Maar ze hebben intussen wel een uitstekende debuutplaat klaargestoomd die ze om begrijpelijke redenen als “Aaron Newman & The OK Caravan” hebben betiteld.

Qua muziekstijl opereert deze formatie in de sfeer van rootsrock en Americana (folk en country). Aaron Newman zelf is al sinds meerdere jaren actief in de muziekwereld en stond al op het podium als voorprogramma van o.a. Jacob Dylan, ‘The Lumineers’, ‘Of Montreal’ en ‘The Steve Miller Band’. In die periode was hij de leadzanger en de gitarist van de akoestische rock- en folkformatie ‘Lemma’ die sinds 2004 ook opereerde vanuit Oklahoma.

Helemaal gefocust op zijn solocarrière begon hij enkele jaartjes geleden al met het componeren van eigen liedjes waarvan de meeste nu een plaatsje hebben gekregen op deze eerste plaat van ‘Aaron Newman & The OK Caravan’. Denk daarbij aan de sound van bands als ‘Hootie And The Blowfish’ of ‘The Wallflowers’ of kijk even naar de video van de openingstrack “1892” die we bij deze recensie hebben gevoegd.

De eerste single die uit dit album werd geselecteerd is het ritmisch rockende nummer “Day Is Done”, maar er staan nog minstens vijf andere potentiële hits op deze plaat. Daarbij denken we vooral aan het swingende “The Battle Of Washita River”, het catchy uptemponummer “Only In America” en het als een bergriviertje voortkabbelende “I’m On The Moon, You’re On The Sun” (dit lijkt zo fel op “Who’ll Stop The Rain” van ‘Creedence Clearwater Revival’). Verder krijgen we nog twee (of drie) schitterende rockballads met “Going In No Direction” en “Winter Blues”, een nummer dat aan het einde van deze cd een tweede keer in een aangepaste akoestische versie te horen is.

Ondanks het feit dat dit een debuutalbum is, durven we hier zelfs al te stellen dat het net zo goed een ‘greatest hits’-plaat van ‘Aaron Newman & The OK Caravan’ had kunnen zijn. Met geen enkel zwak moment en boordevol hoogtepunten kunnen we dan ook alleen maar concluderen dat er bakken vol potentieel in deze groep zit. We hopen oprecht dat we heel snel een vervolg op deze formidabele plaat in onze postbus mogen verwelkomen.

(valsam)

“Barely one year after their establishment, Oklahoma City’s band ‘Aaron Newman & the OK Caravan’ have released their first full studio record. Roots rock, folk and country songs in the style of ‘The Wallflowers’ and ‘Hootie And The Blowfish’ are presented in a swinging rock sound and in breath taking ballads. It is a debut record that could as well already be called a greatest hits album.” – www.rootstime.be

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
AARON NEWMAN & THE OK CARAVAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

info: Hemifran

video