CHRISTINE ALBERT – EVERYTHING’S BEAUTIFUL NOW

De titel van de nieuwste plaat van de in Austin, Texas wonende zangeres en songschrijfster Christine Albert werd gekozen nadat haar schoonmoeder op haar sterfbed “Everything’s Beautiful Now” zei, zo aangevend dat ze kon berusten in haar lot en kon terugblikken op een vruchtbaar en mooi leven.

Het samen met haar man en multi-instrumentalist Chris Gage opgenomen en geproduceerde album kan als een vorm van muzikaal eerbetoon aan haar schoonmoeder en aan andere overleden dierbaren beschouwd worden. Heel wat liedjes op de plaat componeerde Christine Albert zelf of in nauwe samenwerking met haar man of een andere co-auteur.

Het pijnlijke verlies van mensen die haar nauw aan het hart lagen is de rode draad doorheen de elf songs op “Everything’s Beautiful Now”. Daarbij wou ze ook terugvallen op de mooie woorden die andere artiesten eerder al hadden geschreven door een coverversie van hun afscheidsliedjes op dit album te plaatsen. Zo brengt Christine Albert een heerlijke versie van “Keep Me In Your Heart”, de song die Warren Zevon net voor zijn dood schreef en opnam. Ook het fantastisch mooie “For A Dancer” van Jackson Browne krijgt hier een zeer warme en doorleefde interpretatie.

Minder bekend, maar daarom niet minder mooi is haar versie van het folknummer “Lean My Way” dat Dana Cooper en Shake Russell schreven voor hun duoplaat “Love’s Bright Campaign” uit 1998. Christine Albert zingt deze song op schitterende wijze in een duet met haar eigen zoon Troupe Gammage, die hedendaags de leadzanger is van de Texaanse synth-popgroep ‘SPEAK’.

Haar eigen composities zijn bovendien stuk voor stuk eveneens meer dan de moeite waard. De albumtiteltrack (zie live vertolking op video) is beklijvend en ijzersterk, maar ook “Flower Of The Moon”, “At Times Like These” en het door Tom Peterson geschreven slotlied “My Heart’s Prayer” kunnen ons zeer bekoren.

Tot slot willen we ook nog even meegeven dat voor de opname van dit album een beroep kon worden gedaan op de ‘crème de la crème’ van de Texaanse instrumentalisten uit Austin. Zo speelt Glenn Fukunaga op bas, Paul Pearcy op drums, Kym Warner van ‘The Greencards’ op mandoline en bouzouki, Lloyd Maines op dobro bij “On That Beautiful Day” en Kim Deschamps op pedal steel bij “Little One”. Ook vocaal kwam er fijne steun van collega-zangeres Eliza Gilkyson en van Jerry Jeff Walker op het door hem samen met Christine Albert geschreven duet “Old New Mexico”.

“Everything’s Beautiful Now” is alweer een dijk van een plaat geworden, een album waar het professionalisme en de zangkwaliteiten van Christine Albert en haar muzikaal virtuoze echtgenoot Chris Gage afstralen. Het is een schijfje waar u oprecht veel plezier aan zult kunnen beleven indien u zou beslissen om het een prominent plaatsje in uw platenkast te gaan geven. Beschouw dit maar als een warme aanbeveling van

(valsam)
“On her latest record ‘Everything’s Beautiful Now’, Austin’s songstress Christine Albert is paying tribute to all the beloved ones that she has lost during the last few years. Hopeful memories in intimate and emotional songs that are enriched with beautiful cover versions of great farewell songs are all to be found on probably the best album in her long lasting career.” – www.rootstime.be

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Moonhouse Records

Info: Hemifran

video