BRAD COLERICK – TUCSON

Californië, Nashville, Los Angeles, Hollywood en Nebraska warden al eerder bezongen in de liedjes van folk- en Americana-artiest Brad Colerick, o.a. op zijn drie vorige albums “Cottonwood” uit 2006, “Lines In The Dirt” uit 2007 en “When I’m Gone” uit 2009. Deze muzikant woont dezer dagen in South Pasadena, Californië maar hij noemde zijn vierde studioalbum “Tucson” naar de gelijknamige stad in de Amerikaanse staat Arizona.

De eerste van de elf tracks op deze plaat is de albumtiteltrack, een countrynummer waarin Charlie White, de producer van “Tucson” zijn kunde op pedal steelgitaar aan bod laat komen. Brad Colerick is een ‘storyteller’ pur sang met verhalen die handelen over reizen en de uitgestrekte Amerikaanse landschappen die je daarbij kan percipiëren in liedjes als “Blue Horizon” en “Late Winter Snow”.

Maar ook de liefde voor een partner komt aan bod in de countryballad “Place Of You” en in het emotionele “Hands Of Time (Nancy’s Song)”. Verder brengt Brad Colerick een mooie, ingetogen ode aan zijn moeder in het liedje “Mother”: “I called you ‘mum’, but you said you liked ‘mother’”.

De verhalende folkzanger die in Brad Colerick huist, komt vooral naar boven in de liedjes “This Is What I Do (Mighty Keeper)” (zie video) en “Hob Trasher”, een coversong van een nummer uit het album “In The Rough” uit 2002 van de Amerikaanse folkzanger Michael McNevin. De banjo van Steve Hanson en de fiddle van April Verch domineren even later de instrumentatie bij de bluegrass-song “Brakeman’s Door”.

Zoals bij al zijn vorige albums is ook deze cd “Tucson” van de ervaren rot Brad Colerick opnieuw een uitermate aangenaam beluisterbare plaat met een artiest die niets meer te leren heeft over het componeren van sterke teksten en misschien nog sterkere melodieën voor zijn liedjes.

(valsam)
“Like with his three previously released records, also ‘Tucson’ from Brad Colerick aims to present the songs of a man that has nothing to learn anymore about composing strong lyrics and even stronger melodies for his pleasant tunes on this album. It is a true joy to listen to the storytelling stories and the music of this great artist.”
– www.rootstime.be

RELEASE DATUM: 21 oktober 2014

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
BRAD COLERICK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Back 9 Records

Info: Hemifran

video