KURTIS SHAVER – LONG ROAD (EP)

Met zes liedjes en twintig minuten countryrockmuziek heeft de in Californië geboren singer-songwriter Kurtis Shaver een muzikaal tussendoortje uitgebracht in afwachting van zijn volgende studioalbum, de langverwachte opvolger van zijn debuut-cd “Parcae” uit 2008.

Het in juli 2014 verschenen ep-tje “Long Road” bestaat uit vrij opgewekte en dansbare songs die Kurtis Shaver zelf heeft geschreven en in de studio samen met een zevental gastmuzikanten heeft opgenomen. Hoe dat allemaal in zijn werk is gegaan kunt u op de ‘The Making Of Wild Angel’-video zien die we bij deze recensie hebben gevoegd.

Het betreffende nummer “Wild Angel” is de openingssong van deze plaat. Het is een typische countryrocker die opgevolgd wordt door gitaarrocker “Every Dog” met een krachtig zingende Kurtis Shaver. Dezelfde countryrocksound horen we later ook terug in het nummer “Tear Down The Walls”. In het nummer “Desperate Highway” wordt wat gas terug genomen, hoewel we zeker nog niet van een typische countryballad kunnen spreken. Fiddler Philip Brezina en Josh Yenne op pedal steel spelen in deze song de instrumentale hoofdrollen.

Kurtis Shaver werd een tijdje geleden op 41-jarige leeftijd zwaar getroffen door de vaststelling van schildklierkanker. Hij is echter een vechter en hij is vastberaden om die vreselijke ziekte te overwinnen en nog vele jaren muziek te maken voor zichzelf en voor de vele fans van het countryrock-genre. Het slotnummer op deze ep “Shed A Tear” is een emotionele ballad die gaat over de hulpeloosheid die hij ondervindt bij die zware strijd tegen zijn ziekte.

Als je het werk van Kurtis Shaver met andere countrysterren zou willen vergelijken dan komen we het dichtst in de buurt van o.a. Garth Brooks en Keith Urban, toch twee artiesten die wel degelijk iets te betekenen hebben in de wereld van de countrymuziek. Of Kurtis Shaver zich daar een permanent plaatsje op de voorste rij zal weten te veroveren zal nog moeten blijken, eerst uit zijn herstel van de ziekte en dan zeker ook bij het verschijnen van een volwaardig nieuwe album.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video