KCDC – YOUR OWN REACTION

In de ‘Bay Area’ van San Francisco hebben twee gelijkgezinde muzikanten elkaar gevonden om samen muziek te gaan maken en op plaat op te nemen. Ze noemden hun muzikale project ‘KCDC’ wat niet als een kwinkslag of verwijzing naar de hardrockers van AC/DC’ moet worden beschouwd, maar wel als een samenvoeging van de beginletters van hun voornamen en namen, zijnde gitarist Kwame Copeland en zangeres Deborah Crooks.

Deborah Crooks kennen we bij ‘Rootstime’ al veel langer dankzij haar soloplaten “Adding Water To The Ashes” uit 2008, “It’s All Up To You / Other Halves” uit 2011 en het heerlijke “Little Bird” uit 2013, drie uitstekende albums die we hier in het verleden voor u mochten recenseren.

Samen met bassist Andrew Gibson en drummer Mike Stevens trokken Kwame Copeland en Deborah Crooks een Californische opnamestudio in om er tien zelf gecomponeerde liedjes te registreren voor hun album “Your Own Reaction”. Deze liedjes zijn korte, meestal om en bij de drie minuten durende folk-, rock- en Americana-songs.

Mijn eerste reactie bij het horen van Deborah Crooks’ stem in de openingstrack “Go Through That Door” en in “Springtime Come Early” was de sterke gelijkenis met die van Chrissie Hynde van ‘The Pretenders’. Elders lijkt het ook wel een beetje op Lucinda Williams, hoewel de rokerige doorleefdheid van diens stem hier niet helemaal aanwezig is. Daarnaast speelt Kwame Copeland duidelijk de hoofdrol op gitaar en zorgt hij hier en daar voor harmonieuze backing vocals.

Dat beide muzikanten uitstekende liedjes kunnen creëren bewijzen ze in overvloed via nummers als de ballads “Jesus And The Jedi”, “Gone Missing”, “Oh Oh” en “Love Some More”, maar ook in de uptempo gebrachte en van knappe gitaarriffs voorziene nummers “Put The Year Away”, “Sweep Out The Dust”, “What To Say (Come Here)” en de albumtiteltrack “Your Own Reaction”.

Hoe het duo samen klinkt tonen we u op bijgevoegde video van een weliswaar niet zo kwalitatieve live opname van een optreden in het ‘SoulFood CoffeeHouse’ in Redmond, Washington waar dichters, dromers, wereldverbeteraars en muzikanten elkaar proberen te ontmoeten. Wat ons betreft hoeft ‘KCDC’ helemaal niet bij dit éénmalige project te blijven, want wij willen heel graag meer kwaliteitsmuziek van dit duo op plaat beluisteren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video