HUNTER PERRIN WITH KARAVAN - LULU

Hunter Perrin werd geboren in een zeer muzikale familie in Texas. Door die muzikale omgeving werd Hunter blootgesteld aan allerlei invloeden, zoals outlaw country, conjunto, klassieke blues en rock'n roll. Hij speelde dan ook al heel jong in verschillende bands die vooral in garages en schuren hun kunsten lieten horen. Hunter zat nog steeds op de middelbare school toen hij samen met zijn oom een blues band oprichtte waarmee ze in het Texas circuit speelden. Maar Perrin wilde full time met muziek bezig zijn en hij ging de volgende zeven jaar de wereld rondreizen en muziek studeren. Die studies bekroonde hij met een diploma van klassiek gitarist op de universiteit van Texas, maar ook op de Yale School Of Music. Hij maakte twee solo albums uit en trok toen naar New-York waar hij de rock & roll band Hi-Five oprichtte. Hij werkte ondertussen ook als filmcomponist en sessie muzikant. Twee jaar later verhuisde hij naar Los Angeles en speelde hij vier jaar in de band van ex Creedence Clearwater Revival frontman John Fogerty. In de afgelopen jaren begon hij drie bands, met name Thunderado, Bandito Royal en Le Flashcube. Tijdens zijn jaren bij de John Fogerty band leerde Hunter, Anders Mouridsen kennen die in 2011 ook gitarist was bij deze band. Het klikte heel goed tussen deze twee mensen. Anders is een Europeaan maar woont in de USA. in Amerika richtte hij met zijn Scandinavische vrienden van de muziekschool de band Karavan op. De andere bandleden trokken terug naar Europa, Anders bleef in de USA. Anders vertelde Hunter van de band Karavan en van de muzikanten en hij was van oordeel dat het heel goed zou klikken tussen Hunter en de Europeanen, zowel persoonlijk als muzikaal. In 2011 kwam Hunter naar Zweden en deed hij samen met Karavan een tour in Zweden. Dat viel zo goed mee dat Hunter nog een paar maal naar Europa kwam om met Karavan in Scandinavië te touren. In het voorjaar van dit jaar verscheen de cd 'Lulu' en er volgde weer een succesvolle tour doorheen Zweden, Denemarken en Noorwegen. Van daaruit willen Hunter Perrin & Karavan ook de rest van Europa inpalmen met hun muziek. Of dat lukt zal de toekomst uitwijzen maar wij gaan het album 'Lulu' even onder de loep nemen.

Het album werd opgenomen in Helsingborg, maar de mixing gebeurde in Los Angeles. Jokke Petterson, de gitarist van Karavan, is de producer en deed ook de mastering. 'Lulu' bevat dertien nummers en wat opvalt, is dat de meeste songs heel kort zijn, zelfs nog geen drie minuten. Het album begint met 'Tonight We Ride' en deze song zou heel goed passen als filmmuziek in een western. Het heeft een mooi en vloeiend refrein. De stem van Hunter Perrin is gemaakt voor dit soort muziek. Het tweede nummer 'Shadows' is de single van het album. Een heel strakke ritme sectie is de basis waarop de band met drie gitaren stevig uit de hoek komt. Er wordt met meedere, perfect bij elkaar passende stemmen gezongen. Zonder twijfel één van de beste songs op het album. Hunter Perrin & Karavan gaan met 'Blood Shot Eye' terug naar de country pop van de jaren zestig. Het had in die jaren gerust een hit kunnen geweest zijn. De complexloze muziek nestelt zich dadelijk in je hoofd en de honky tonk toetsen geven een extra toets. Ook 'Get Back On The Green' en 'Time To Lay It Right Down' hebben dat nostalgische in zich. Instrumentaal herken ik er soms wat Crosby, Stills, Nash and Young in, zonder de harmonische zang partijen en ook een beetje Mersey beat. Liefhebbers van dat soort muziek komen hier zeker aan hun trekken. Pure en knappe rockabilly vinden we terug in 'Pistol Packing Playboy', maar twee minuten lang maar pure klasse. Heel fijn gitaar werk krijgen we in het trieste 'Another Lonesome Night'. Het is een mix van country rock en western muziek. Simon Martensson speelt zich hier weer op de voorgrond met zijn keyboards.

We krijgen nog meer rockabilly met heerlijke gitaar in 'Lovin' On The Side'. Heerlijk samenspel van de drie gitaristen en ik hoor ook een mandoline in het wondermooie 'From Around These Parts'. Hoe meer ik de stem van Hunter Perrin hoor, des te meer ik deze warme fijne stem waardeer. Hunter verloochent zijn afkomst niet en men herkent de western muziek in zijn songs. Zo ook in 'Some Other day' dat net als 'Tonight We Ride' ideale film muziek zou zijn in een western. Een nummer met prachtige ritme wisselingen. De drie gitaristen laten zich weer heel mooi horen in de vloeiende rocker 'Burn It All'. Hunter en zijn Scandinavische vrienden gaan terug de tijd in met met een commercieel pop rock nummer 'That's You, That's Me, That's All' genaamd. Maar het beste hebben ze gehouden voor het laatste nummer. 'Bad Man' is iets ruiger dan de andere songs. Het wordt gedragen door de orgelklanken en de gitaren klinken hier echt wel lekker vet. Voor mij zonder twijfel samen met 'Shadows' de twee beste nummers op het album. Conclusie is dat 'Lulu' een zeer genietbaar en gevarieerd album is. De liefhebbers van de jaren zestig komen hier ook zeker aan hun trekken. Misschien zakt de band volgend jaar wel af naar onze regionen, de recensies van hun live optredens in Scandinavië zijn in ieder geval schitterend.

Walter Vanheuckelom

cd te koop via info@bluebulletproductions.com

 

Hunter Perrin : Gitaar en zang
Anders Mouridsen : Gitaar en zang
Jokke Petterson : Gitaar en zang
Simon Martensson : orgel
Alfred Andersson : bas
Walle Wahloren : drums

TRACKS:
01. Tonight we ride
02. shadows
03. Blood shot eye
04. Get back on the green
05. Time to lay it right down
06. Pistol packin' playboy
07. Another lonesome night
08. Lovin' on the side
09. from around these parts
10. Some other day
11. burn it all
12. That's you, that's me, that's all
13. Bad man

Artiest info
Website  
 

Info

video