BOB CHEEVERS – ON EARTH AS IT IS IN AUSTIN


Bob Cheevers is wat men een gevestigde waarde in de wereld van de countrymuziek pleegt te noemen. Hij heeft in zijn lange loopbaan meer dan 3000 liedjes geschreven, waarvan een hele serie voor andere artiesten zoals o.a. Johnny Cash en Waylon Jennings. Zelf staat de in Memphis, Tennessee opgegroeide Bob Cheevers al op het podium als zanger sinds eind jaren ’60.

Via omzwervingen langs Los Angeles, Californië en Nashville, Tennessee belandde hij enkele jaren geleden in Austin, Texas waar hij gestaag verder werkt aan zijn muzikale carrière en waar hij in 2011 tot Texaanse singer-songwriter van het jaar werd verkozen, een titel waarvoor hij dit jaar opnieuw werd genomineerd.

Zijn laatste realisatie is het project “On Earth As It Is In Austin”, een album met vijftien akoestische liedjes die hij elk individueel heeft opgenomen met 15 verschillende muzikanten uit de countryscène van Austin. Het gaat daarbij vooral om bespelers van akoestische en elektrische gitaren, maar ook een pedal steel-virtuoos als Slim Bawb in de song “My First Rodeo”, een banjospeler met Dustin Welch in het nummer “Snake Oil Man”, een fiddler met Warren Hood in “Hey Hey Billy”en een accordeonist met Chip Dolan voor de prachtige song “Creaky Old Bones” geven ‘acte de présence’.

Deze nieuwe cd volgt op zijn uitstekende dubbelalbum “Smoke And Mirrors” uit 2012 en het is zijn tiende officiële studioplaat. De heerlijke albumtiteltrack “On Earth As It Is In Austin” die Bob Cheevers op de bijgaande video live speelt op het ‘Austin Songwriters Group Symposium 2014’ brengt hij op de plaat samen met Bradley Kopp op akoestische gitaar.

Vocaal lijkt het af en toe alsof Willie Nelson aan de microfoon heeft plaatsgenomen en dat is sinds lang het ultieme doel van Bob Cheevers gebleken. Zijn immense bewondering voor Willie Nelson blijkt eens te meer uit twee liedjes over zijn idool op deze plaat met de tribute-songs “You Sound Just Like Willie” en het steengoede “Blue Eyes Always On My Mind”.

Verdere sterke momenten zijn waar te nemen in de song “Falling Hard On Easy Street” met André Moran op elektrische gitaar, het met Marvin Dykhuis op akoestische gitaar gebrachte “I Don’t Need A Thing” en de uitstekende ballad “My Guitar, The Man In The Moon And My Heart” die hij samen met Stephen Doster op akoestische gitaar brengt.

De troubadour in Bob Cheevers zal wellicht nooit uitgezongen geraken en – net als bij collega singer-songwriter Chip Taylor – blijf ik me afvragen waar deze artiest steeds opnieuw de inspiratie blijft vinden voor al die verhalen die hij telkens weer tot schitterende liedjes transformeert.

(valsam)
“Picking 15 tracks from the huge well of songs that Bob Cheevers has composed during his long career seems to be an easy task. With each time one of 15 excellent Texan musicians and good friends in support, his 10th record ‘On Earth As It Is In Austin’ is probably one of his most beautiful albums ever and it will bring this troubadour closer and closer to the level of his own idol Willie Nelson.”
– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Private Angel Records

Info: Hemifran

video