RICHMOND & CLEMMER – PROMISED LAND

‘Howlin’ Dogs Records’ is het platenlabel van singer-songwriter en producer Don Richmond uit Alamosa, Colorado waar hij ook zijn albums opneemt in zijn eigen studio. Deze muzikant is een bezige bij in de muziekbusiness, want naast solowerk brengt hij ook albums uit met diverse formaties waar hij zelf ook deel van uitmaakt, zoals o.a. ‘Hired Hands’, ‘Tumbleweed’ en ‘The Rifters’ waar we elders op deze pagina ook een nieuwe cd van recenseren.

Hier zullen we het echter hebben over een project waarin Don Richmond samenwerkte met zijn langjarige vriend en partner bij het platenlabel: gitarist, zanger en songschrijver David Clemmer. Onder de naam ‘Richmond & Clemmer’ brengen ze het album “Promised Land” uit met veertien eigen composities in de folk- en folkbluessfeer.

Op de tracklijst staan twee nummers die beiden al in 2011 hebben geschreven: “If You Were A Rainstorm” en albumtiteltrack “Promised Land” (zie video). 2012 leverde drie tracks op met openingslied “The Day Before I Die”, “Times Were Tough” en “Beauty Waits” en “The Path That I Had Worn” en “If Only You Knew” stammen uit 2013. De resterende vijf nummers werden vorig jaar samen gecomponeerd, waarna het duo besloot om de opnamestudio in te trekken voor de registratie van de 14 liedjes.

Voor het nummer “No Matter Where You Go There You Are” speelde Don Richmond zelf alle instrumenten in, gaande van akoestische gitaar over banjo, mandoline bas tot drums. “Coyote And The Crow” werd dan weer ingezongen door gastzangeres Susan Gibson. De leadzang bij de meeste songs wordt door Don Richmond verzorgd, terwijl David Clemmer het werk op akoestische gitaar voor zijn rekening neemt en leadzanger is bij “Shed Your Skin”, “Times Were Tough” en “If You Were A Rainstorm”.

Het leven in de woestijnvallei van Colorado levert blijkbaar meer dan voldoende inspiratie op voor deze twee songschrijvers. Don Richmond en David Clemmer zijn muzikaal duidelijk helemaal op elkaar afgestemd en die samenwerking voor het album “Promised Land” levert zeer aangename songs op die de luisteraars een gezellig uurtje entertainment van de bovenste plank weten te bezorgen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Howlin’ Dogs Records

video