DAVID BAVAS – LIONS & LAMBS

De roots van de Amerikaanse singer-songwriter David Bavas liggen ergens aan de voet van de ‘Appalachian Mountains’-bergketen in het oosten van de Verenigde Staten. Maar als je het in de muziekwereld wilt maken en dan vooral in de wereld van country en Americana, dan moet je als beginnende muzikant verhuizen naar het Mekka van dit muziekgenre in Nashville, Tennessee.

Dat heeft David Bavas na een wat lang uitgelopen verblijf van 13 jaar in Seattle, Washington met de drie platen “David Bavas And The Down Comforter” uit 2005, “Songs Of Love, Death, And Trains” uit 2007 en “Make It Rhyme” uit 2012 op de teller dan uiteindelijk ook gedaan in de herfst van 2012.

In Nashville kreeg hij nu de kans om zijn nieuwe liedjes op een vierde plaat “Lions & Lambs” te plaatsen, een album dat net als zijn twee laatste platen geproduceerd werd door Kevin Suggs, de voormalige producer van platen van o.a. ‘The Shins’, ‘Cat Power’ en ‘The Minus Five’.

Op “Lions & Lambs” krijgen we tien door David Bavas zelf geschreven liedjes die goed zijn voor 34 minuten muziek. Bij de opname kreeg hij in de studio de steun van fiddle-speelster Megan Palmer die ook harmony vocals verzorgt. Kevin Suggs speelt mee op pedal steel, piano en gitaar, Randy Reichenbach op mandoline en Bob Congleton op bas.

Gestart wordt met een fiddle-deuntje in “Our Great Fair #2”, gevolgd door een mooi liefdesliedje in “Heart Shaped Balloons” met alweer een instrumentale hoofdrol voor de viool van Megan Palmer. We horen elementen van de sound van Hank Williams, Woody Guthrie en Townes Van Zandt terug in de liedjes die David Bavas op “Lions & Lambs” brengt, o.a. in “Whiskey In My Pie” en in “Island Park, Idaho”.

Singer-songwriter Aaron Lee Tasjan uit New Albany, Ohio speelt als gastmuzikant mee op gitaar bij het nummer “The Storm” en de ravissante zangeres Willow Scrivner van de countryformatie ‘Willow & The Embers’ uit Nashville zingt mee met David Bavas in het knappe duet “Ohio #2”. De emotionele countryballads “Itches” en “Mama Prays”, naast de lichtjes naar bluegrass neigende albumtiteltrack “Lions And Lambs” verdienen zeker ook nog een aparte vermelding.

We vermoeden dat David Bavas met deze nieuwe release eindelijk uit de schaduw en in de muzikale schijnwerpers zal gaan treden. Met de kwaliteit van deze songs verdient hij het alleszins om gauw bijgeschreven te worden op het lijstje van de grote talenten in de wereld van country- en Americana-muziek.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby