GYPSY LUMBERJACKS – GIANTS OF AMERICA

“Gypsy Lumberjacks” is de naam van een in 2008 opgericht bluegrass- en Americana-muziek spelend trio uit Minneapolis, Minnesota met Leif Magnuson als songschrijver en zanger, Pete Verdin op bas en Benj Karon op cajon en overige percussie. Ook wereldmuziek, Carraïbische muziek, gypsy jazz en Spaanse flamenco kunnen aan bod komen in de nummers die Leif Magnuson voor zijn groep componeert. Voor elk wat wils dus bij de optredens van deze formatie.

In opvolging van het vorig jaar uitgebrachte album “Pulling Upon The Strap” verschijnt begin juni hun nieuwe plaat “Giants Of America” met tien nieuwe songs. ‘Gypsy Lumberjacks’ wil de release van dit album ondersteunen met een uitgebreide internationale tournee en zoveel mogelijk live optredens in zoveel mogelijk landen.

Bij onze favoriete tracks uit de nieuwe cd klasseren we het met flamencogitaar gedrapeerde “Chasing The Sun”, de in perfecte harmonie gezongen ballad “Battles Of The Frontiers”, het catchy “Bad Boy”, “Kill A Man” met gastmuzikant Cliff Smyrl op accordeon, slotsong “Love Her In The Morning” en de coverversie van de door Jerry Garcia geschreven ‘Grateful Dead’-klassieker “Friend Of The Devil”.

Fans van de muziek van ‘Rusted Root’, Bela Fleck of Al Di Meola zullen zeker ook hun gading vinden in de muziek die de heren van ‘Gypsy Lumberjacks’ op “Giants Of America” brengen. Dit derde album van de formatie zou wel eens de weg naar een internationale carrière voor het trio kunnen plaveien.

(valsam)

RELEASE DATUM: JUNI 2015

Artiest info
Website