SONGS OF BODA – LOOPHOLE (EP)

‘Songs Of Boda’ is de naam die de Zweedse singer-songwriter Daniel Skoglund hanteert als zijn muzikaal alter ego om zijn composities en zijn muzikaal uitgewerkte ideeën op de markt te brengen. Na rondzwervingen in de muziekscène van Zweden gedurende zo’n tien jaar, nam hij in de lente van vorig jaar in Göteborg zijn debuutalbum “Loophole” op, een ep-tje met zes zelf gecomponeerde liedjes.

Bij die studio-opname kreeg hij de steun van enkele lokale instrumentalisten die voor een mooie orkestratie bij deze meestal sober klinkende songs hebben gezorgd. Zelf speelt Boda trouwens ook op zijn akoestische en elektrische gitaren. De eerste single uit dit minialbum is de song “Yellow Fanatics”, een minimalistisch maar sfeervol popnummer met knap pianospel van Gustav Svedung en vocaal topwerk van Boda.

Ook de vijf andere tracks zijn stuk voor stuk genietbare en vlot in het gehoor liggende liedjes met een speciale vermelding voor de openingstrack “Where My Hands Might Go”, de ultra-trage ballad “What Awaits Me In The Morning” en het Americana singer-songwriterliedje “Now And Then”. Aan het einde van deze ep brengt hij onder de Zweedse titel “Lätta Steg” nog een kort gitaarinstrumentaaltje.

Het nummer “That Foggy Notion” vormt de vreemde eend in de bijt en is uptempo, dynamisch en zelfs wat rockend. We vermoeden dan ook dat Boda nog heel wat meer liedjes in de lade heeft liggen en we stellen voor dat hij die binnenkort ook met ons zou delen door middel van een eerste full-cd.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: By Heart Rec.