JACK TEMPCHIN – LEARNING TO DANCE

Tot aan het einde van zijn dagen zal de naam van Jack Tempchin uit Encinitas, Californië voor de meeste muziekliefhebbers verbonden blijven aan de hit “Peaceful Easy Feeling” van de ‘Eagles’ die hij voor Glenn Frey en zijn vrienden heeft geschreven, naast andere ‘Eagles’-hits als “Already Gone” en “Somebody” of de voor Glenn Frey’s solocarrière gecomponeerde songs “You Belong To The City”, “I Found Somebody” en “The One You Love”.

Maar dat Jack Tempchin zelf ook een geliefde vertolker en singer-songwriter van zijn eigen composities is, dat weten we sinds een aantal jaartjes dankzij zijn albums “Staying Home” uit 2004, “Songs” uit 2007 en “Live At Tales From The Tavern” uit 2012 die we hier voor ‘Rootstime’ hebben mogen recenseren. Ook zijn meest recente plaat “Learning To Dance” (zijn tiende als soloartiest) passeert hier dus haast vanzelfsprekend de revue voor een bespreking door uw favoriete magazine.

Op de elf liedjes + bonustrack “Room To Run” (zie video) speelt Jack Tempchin zelf op akoestische gitaar en piano. Andere muzikanten die hun steentje aan de realisatie van deze plaat hebben bijgedragen zijn Jerry Peterson die saxofoon speelt op de albumtiteltrack “Learning To Dance” en Americana- en countryzangeres Kim Richey die meezingt op het nummer “Nothing With You”. Albumproducer Joel Piper zorgde daarenboven zelf voor alle andere instrumenten die bij deze songs te horen zijn.

De warme tenorstem van Jack Tempchin begeleidt ons op deze plaat alweer door een reeks van heerlijke liefdegerelateerde liedjes. Daaruit selecteren wij voor u de volgende favoriete tracks: de titelsong “Learning To Dance”, het duet “Nothing With You”, “Love’s First Lesson” over een gebroken hart, het catchy en ritmische “I Volunteer” en de heerlijke liefdesliedjes “Ain’t Nobody Like You”, “What If We Should Fall In Love Again” en slotnummer “Finally Found Me”.

Als u van professioneel gecreëerde en met veel liefde gebrachte folkliedjes houdt, dan kunnen we u het album “Learning To Dance” van Jack Tempchin alleen maar heel warm aanbevelen. U zult er intense en tedere momenten met uw geliefde mee kunnen doorbrengen in een heel romantisch sfeertje. En is het ons daar niet allemaal om te doen?

(valsam)
“Is it not everyone’s objective to spend intense and tender moments with your beloved one in a romantic atmosphere. The professionally created and performed love songs that Jack Tempchin has collected on his delicious latest album ‘Learning To Dance’ can be strongly recommended as the ideal soundtrack to your most romantic moments. Just relax, listen and enjoy!“
- www.rootstime.be

CD-RELEASE DATUM: 21 AUGUSTUS 2015

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Elan Records

Info: Hemifran

video