HAT CHECK GIRL – AT 2 IN THE MORNING

‘Het meisje in de vestiaire’ oftewel ‘Hat Check Girl’ is terug. Het Amerikaanse duo Peter Gallway en Annie Gallup komen zowat elk jaar met een nieuwe uitstekende plaat op de proppen. Ze waren beiden al decennialang actief als solomuzikanten, maar hun muzikale samenwerking begon in 2010 met het album “Tenderness” waarin de kwaliteiten van de twee artiesten optimaal werden gecombineerd.

Het succes van dat debuutalbum leidde daarna tot de release van nog drie andere platen: “Six Bucks Shy” uit 2011, “Road To Red Point” uit 2012 en “Goodbye Butterfly” uit 2014. En ook in 2015 verschijnt er alweer nieuw werk van het dynamische zang- en songschrijversduo.

De titel van het nieuwe album is “At 2 In The Morning” en die nachtelijke opnamesfeer is in zowat elke van de elf tracks op deze plaat waar te nemen. Twee stemmen en twee instrumenten op elk nummer met Peter op elektrische of akoestische gitaar, net als Annie die daarnaast hier en daar ook op dobro, banjo of lap steel speelt.

Zoals op hun vorige platen wordt er afwisselend lead vocals gezongen en Peter Gallway mag deze keer beginnen op de song “Texas” (zie video). De intimiteit straalt daarna af van het door Annie Gallup fluisterend gezongen liedje “Coal Black Pony” en het in een prachtig duet gebrachte “The Poet Was An Old Man”. Van een gelijkaardige schoonheid zijn de songs “Steel Clouds And Cold Cold Rain”, “Three Wives”, “I Speak To Fewer People” en “Christmas Roses”.

Op het hoesje van “At 2 In The Morning” bedankt het duo hun muzikale inspiratiebronnen, zijnde de Texaanse singer-songwriter van verhalende folksongs Eric Taylor, de Amerikaanse jazzmuzikant en multi-instrumentalist Charlie Smith en de Canadese zingende poëten Leonard Cohen en Joni Mitchell. Zonder twijfel kan je deze invloeden terughoren in de intimistische, emotionele en passionele liedjes die ‘Hat Check Girl’ zelf componeert en brengt op hun albums, waarvan deze vijfde plaat alweer van een uitzonderlijk grote klasse getuigt.

(valsam)
“Peter Gallway and Annie Gallup from ‘Hat Check Girl’ refer to a.o. Leonard Cohen and Joni Mitchell as the sources of inspiration for their own compositions. These musical influences can easily be heard back in the intimistic, emotional and passionate songs which they are bringing on their 5th record ‘At 2 In The Morning’, another proof of their extraordinary great class.” – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Gallway Bay Music

Info: Hemifran

video