BALKUN BROTHERS – REDROVA

“ Balkun Brothers is an explosive, high-energy, funk-infused, blues-rock band from Hartford, Connecticut “

De “Balkun Brothers” is een Amerikaanse blues rock band uit Hartford, CT, die in 2010 door de broers (Steve & Nick) Balkun en Caleb Battersby opgericht is. Het trio mixt traditionele Delta en elektrische blues met hedendaagse rock en funky grooves. De taken binnen de band zijn verdeeld onder Steve (zang, gitaar), Nick “the Hammer” (drums, percussie, zang) en Caleb “Dr. Jingles” (bas, zang).

In 2013 is de band finalist tijdens de IBC in Memphis, TN. Steve wordt in hetzelfde jaar gekozen door Joe Bonamassa, als finalist tijdens de ‘Guitar Center Bluesmasters Competition’ en speelt met Bonamassa en zijn band in Los Angeles, CA. In 2013 brengen de “Balkun Brothers” in eigen beheer de EP “God Bless Our Fallout Shelter” uit. Er volgen hierna in 2014 nog twee live EP’s: “Bluesch Metal Live From The Baeschment” en “WE. IN. DETROIT.”.

Het studio album “ReDrova” is opgenomen in Syracuse, NY, in de ‘More Sound Studios’. Producer van het album was Jason “Jacko” Randall. De album opener 1”Oh Yeah! (last jam)” is de deur inrammen en er 150% voor gaan. De titel song 2”ReDrova” begint met wat psychedelisch gefluister, dat snel vervaagt, om daarna opnieuw de rock sluizen open te zetten. Dave Sadloski is even op akoestische gitaar te horen, in een onstuimig nummer, waaraan geen einde lijkt te komen. Aan het haastige gestamp in de intro hoor je duidelijk, waarover het gaat in 3”Got My Boots On”. Dit is de eerste, wat meer bluesy slide track op het album. Met 4”Keep Me Warm” lijkt er een rustige track (met een verruimend einde) te zijn ingelast. “Op zoek naar de Arachnoïdea” is de betekenis van de afkorting in 5”S(earch).F(or).T(he). A(rachnid).”. Bedoeld wordt een spinachtige met acht poten, die aan de sound te horen, de band behoorlijk opwindt. Leuk detail is hier de bariton hoorn van Caleb Battersby. 6”Bippidee Bopp” is een wel te smaken bluesy rocker, met aardige bluesy slide solo’s. De sfeer blijft nogal opgewonden in de swingende rocker 7”Keep It Up”. Van 8”Sally’s Blues” verwacht ik veel en terecht, want het is een genietbare slow blues, met occasioneel toetsenist Larry “Buzzy” Fallstrom. Met 9”Fried Pickle Party” horen we heel kort een beetje Delta blues en de harmonica van Dave Sadloski. De dobro doet het in  het energieke 10”Slidin’ Butt” en met 11”Tell Me (What’s On Your Mind)” wordt het onvervalst rocken. Het album sluit hierna af met hedendaagser slide blues in 12”Too Damn Long”.

De “Balkun Brothers” is een explosieve blues rock band uit NY, die rauwe, energieke hedendaagse blues rock genereert. Ze doen wat ze beogen: met zware gitaar riffs en funky maatwerk ritmes, de grenzen van de blues verleggen! 

Eric Schuurmans

 

Album tracks: 1”Oh Yeah! (last jam)” - 2”ReDrova” - 3”Got My Boots On” - 4”Keep Me Warm” - 5”S.F.T.A.” - 6”Bippidee Bopp” - 7”Keep It Up” - 8”Sally’s Blues” - 9”Fried Pickle Party” - 10”Slidin’ Butt” - 11”Tell Me” - 12”Too Damn Long” – All songs written by Balkun Brothers – Produced by Balkun Brothers & Jason “Jacko” Randall

Line-up:
Steve Balkun: lead vocals, guitars
Nick Balkun: drums, percussion
Caleb Battersby: bass, baritone horn (5), vocals (9)
& Dave Sadloski: acoustic guitar (2), harmonica (9)
& DJ M.E.: vocals (12)
& Larry “Buzzy” Fallstrom: piano, organ (8)
& Shmem & Rancor: foot stomping
& Brandy Dog & Vinny Gangi: vocals, inspiration

Discography:
2013 : “God Bless Our Fallout Shelter“ – EP (6#)
2014 : ““Bluesch Metal Live From The Baeschment” – live EP (#6)
2014 : “WE. IN. DETROIT.” – live EP (#5)
2015 : ”ReDrova”

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info : Frank Roszak Prod.

video