RAINA ROSE, REBECCA LOEBE AND SMOKEY & THE MIRROR – THREE NIGHTS LIVE

‘Goose Creek Music’ is een in 2008 opgericht Amerikaans platenlabel dat er bij zweert om de sfeer die aanwezig is bij live optredens van hun artiesten steevast proberen over te brengen op cd. Zo willen ze de aandacht van de muziekliefhebbers vestigen op de kwaliteiten van de performers die hun albums met Americana-songs bij het label opnemen en op de markt brengen.

Voor de 15e cd in de reeks “Three Nights Live” verzamelden ze 15 songs die door drie verschillende artiesten live op het podium werden gebracht gedurende vier dagen van 13 tot 17 november 2013 in zalen in Houston en Austin, Texas en in Oklahoma City. Naast deze cd werd er ook een dvd uitgebracht met de opgenomen live optredens van deze artiesten.

De drie namen die op dit album werden samengebracht zijn Raina Rose, Rebecca Loebe en ‘Smokey & The Mirror’. Raina Rose is een 33-jarige zangeres en songschrijfster die in Austin, Texas woont en haar poëtische songteksten voornamelijk bij indie folkliedjes brengt. Haar inspiratie haalt ze in het werk van o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Gillian Welch. Zij brengt hier de songs “Act Of God”, “Swing Wide The Gates”, een coverversie van “Loretta” van Townes Van Zandt en “Bluebonnets”.

Rebecca Loebe is misschien wel de best gekende van deze drie performers. De singer-songwriter uit Austin, Texas passeerde in de voorbije jaren al enkele keren in de Benelux voor gesmaakte live shows. Haar inlevingsvermogen en haar nauwkeurige karakterbeschrijvingen in de songteksten zijn typerend voor haar werk. Op dit door haar geproduceerde album brengt zij de songs “Lie”, de aan elkaar gekoppelde nummers “Marguerita” en een cover van “California Stars” van Woody Guthrie en ‘Wilco’, “California” en “The Chicago Kid”.

‘Smokey And The Mirror’ is een duo uit Fayetteville, Arkansas bestaande uit het echtpaar Bryan en Bernice Hembree. Beiden maken ook nog deel uit van de Americana-groep ‘Three Penny Acre’ maar als duo brengen ze akoestische Americana-liedjes die invloeden uit de rock- en popmuziek hebben ondergaan. Deze cd herbergt hun volgende songs: “Goodnight Lorena” (zie video), “Dublin Blues” van Guy Clark, “Somewhere In The Middle”, “Rag And Bone”, “St. Alban’s Day” en een leuke coverversie van “Tracks Of My Tears”, de ‘Motown’-hit van ‘Smokey Robinson And The Miracles’ uit 1966.

De drie artiesten brengen samen ook nog een erg mooie versie van het nummer “These Days”, een song die voor het eerst gebracht werd door Jackson Browne,op zijn album ‘For Everyman’ uit 1973. Dat nummer werd helemaal vooraan op de tracklijst van deze live-cd geplaatst. Wat we vooral kunnen concluderen uit dit album is dat we ons zeker wat verder zullen gaan verdiepen in het individuele werk van deze drie artiesten en dat was wellicht ook het voornaamste doel van het label ‘Goose Creek Music’ met deze live-cd.

(valsam)

 

Artiest info
RAINA ROSE  
 

SMOKEY & THE MIRRORD

Label: Goose Creek Music

video