JAMIE LYNN FLETCHER – MY DESIRE OF YOU

Jamie Lynn Fletcher is een Amerikaanse jazz-muzikante uit Greenleaf, Wisconsin. Ze heeft haar diploma’s ‘Internationale Economische Politiek’ en ‘Journalistiek’ nooit verzilverd door haar niet-conventionele keuze om zich volledig te storten op een verdere ontwikkeling van haar muzikale expertise.

Begin 2013 kwamen we eerder toevallig in aanraking met haar muziek via het album “Jamie” dat we voor ‘Rootstime’ recenseerden. Dat zij heel gemotiveerd is om het allerbeste uit haar muzikale carrière te halen moge blijken uit het feit dat ze permanent de hele wereld rondreist om in alle landen in clubs en cafés te gaan optreden.

Daarbij begeleidt ze zichzelf op piano en zoekt ze enkel lokale instrumentalisten (meestal voor contrabas en drums) om haar bij te staan op de podia bij het brengen van haar liedjes. Op haar vorige plaat stonden een vijftal covers van oude jazzklassiekers en ook op haar nieuwste, vierde album “My Desire Of You” selecteerde Jamie Lynn Fletcher drie stokoude nummers om in een eigentijds jazzkleedje te stoppen.

Daarnaast zijn er ook acht eigen composities die ze inspeelde voor dit album met de hulp van gitarist Tom Theabo, bassist John Gibson en drummer David Weigert. Verder speelden Marc Golde op gitaar bij de twee tracks “Dangerously Beautiful” en “Unresolved”, Mike Underwood op drums bij het nummer “Night And Day” van Cole Porter en Matt Turner op cello bij de albumtiteltrack ‘My Desire Of You”.

De twee andere coversongs op deze plaat zijn de klassieker “Fever” en “That’s All”, een jazz-song die in 1957 voor het eerst door Nat King Cole werd gezongen en die nadien nog ontelbare keren werd gecoverd door o.a. Nina Simone, Frank Sinatra en Sam Cooke.

Jamie Lynn Fletcher verwerkt in haast alle jazznummers invloeden uit andere muziekgenres zoals lounge en de Latijnse dansmuziek. Voor in de late uurtjes kunnen we dit nieuwe album en de rustige jazzy pianosongs van Jamie Lynn Fletcher dan ook alweer warm aanbevelen. Een lekker glaasje wijn en wat schemerlicht zorgen daarbij allicht voor de ideale setting en sfeer.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video