OWL COUNTRY – OWL COUNTRY

‘Owl Country’ is de naam van een singer-songwriter duo uit Sonoma County in het Amerikaanse California. Deze muzikanten die liedjes brengen in country en Americana-stijl zijn de klassiek geschoolde violiste en pianiste Yvette Holzwarth en gitarist Dan Imhoff die beiden ook voor de vocale harmonieën bij deze songs zorgen.

Hun naar de groepsnaam vernoemde debuutplaat “Owl Country” werd opgenomen in een oud schoolgebouw dat al in 1906 werd geconstrueerd en waarin de klankkleur van de live gespeelde akoestische muziek wel heel speciaal kan worden genoemd.

Op dit album brengen beide muzikanten elf liedjes waarvan ze er zelf tien hebben gecomponeerd. De enige coversong die ze aan de tracklijst hebben toegevoegd is een live gebrachte versie van de klassieker “I Shall Be Released” van Bob Dylan en door ‘The Band’ in 1968 voor het eerst opgenomen op hun debuutalbum “Music From Big Pink”.

Albumopener en liefdesliedje “Light Your Candle” kunt u op bijgaande video leren kennen. Verder staan er enkele wat meer donkere ballads op deze plaat met de songs “Atonement’ en “Lost And Found”, maar ook een uptempo bluegrass-deuntje met “I Wanna Know You”, waarin de mandoline van gastmuzikant David Grisman en de pedal steel van Dave Zirbel de voornaamste instrumentatie afleveren.

Een andere bekende naam die zijn medewerking aan de opname van een song op dit album heeft verleend is Charlie Musselwhite die mondharmonica heeft gespeeld op het bluesy nummer “Sacred Ground”. Aan het einde van deze plaat worden we nog getrakteerd op een klassiek pianowalsje in de song “Windcatcher” waarin Yvette Holzwarth nog een laatste keer laat horen dat ze over een mooie zangstem beschikt.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
OWL COUNTRY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video