RIVER CROMBIE – LIGHT TRAILS

‘All music and lyrics written, performed and recorded by River Crombie’ staat er geschreven op het tekstboekje dat werd toegevoegd aan de cd ‘Light Trails’ van River Crombie. Deze ‘do-it-yourself’-troubadour bracht in 2011 een eerste album op de markt onder de titel “Time Beyond Me” met ook toen allemaal eigen composities in het genre van de folkmuziek.

Verdere informatie over ‘River Crombie’ kan je niet afleiden uit het plaatje dat we van deze artiest in de bus mochten ontvangen, dus moest het wereldwijde web voor wat meer details zorgen. We leerden daar dat deze uit Australië afkomstige singer-songwriter momenteel in de Duitse havenstad Hamburg woont.

We vonden op het internet ook een video van het liedje “The Planes” waarmee dit album van start gaat en we laten u dan ook graag mee genieten van die opname. In een stijl die vergelijkingen oproept met het werk van de Britse folkzangers John Martyn en Nick Drake brengt River Crombie zijn liedjes in een zeer sobere, melancholische en ingetogene uitvoering met enkel wat schaarse klanken van zijn akoestische gitaar in de begeleiding.

Met liedjes als “All I Can Do”, “Where To Find You”, “What I’ve Known” en “World That Is Falling” over afscheid nemen, het verlies van geliefden en een moeizame zoektocht naar nieuw geluk lijkt de sfeer van deze plaat ook meer naar de donkere kant van het leven af te dwalen. Maar er zitten toch ook wel een paar sprankeltjes hoop in enkele liedjes vervat, o.a. in “Start Anew”, “Let It Go” en “Never Far Behind”.

Zeven van de tien songs duren nauwelijks tussen de twee en drie minuten, waardoor het hele album al na amper 28 minuten wordt afgesloten. Maar ook dat gegeven wijst op de kleinheid en de intimiteit van de vertelde verhalen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat wij deze plaat warm in het hart dragen en het schijfje maar al te graag in de cd-speler stoppen in de late avonduren als er ten volle van deze rustgevende songs kan worden genoten.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video