SIOBHAN MILLER – FLIGHT OF TIME

Producer, singer-songwriter en gitarist James Grant is man die het talent van de Schotse zangeres en songschrijfster Siobhan Miller ten volle heeft geëxploiteerd en verfijnd tot wat we te horen krijgen op haar debuutplaat als soloartieste “Flight Of Time”. De traditionele Schotse folkliedjes die ze op dit album brengt worden aangevuld met hedendaagse composities en zelf gepende songs, in totaal tien nummers.

Het album begint met zo’n eigen compositie in “If I Had Known”, een liedje dat we ook op video bij deze recensie ter kennismaking met Siobhan Miller willen meegeven. James Grant componeerde de teksten en de muziek voor de songs “Down In The Dandelions” en “Sunset Steeples”, hij creëerde het nummer “Breaking The Law” met pianist Donald Shaw en hij droeg zijn steentje bij als medecomponist van Siobhan Miller aan vier tracks: “If I Had Known”, “Secrets And Lies”, “No Butterflies” en “Drowning Out The Sorrows”.

De twee coversongs die deze getalenteerde dame op “Flight Of Time” heeft geplaatst zijn het heerlijke “Long Hellos And Short Goodbyes” van het album “Chasing Shadows” uit 2008 van de Schotse artiest Davy Steele en het al door vele anderen gecoverde “The January Man” van de gelijknamige elpee uit 1970 van de Schotse singer-songwriter Dave Goulder en Liz Dyer. Het oeroude gedicht “Scotland’s Winter” van de Schotse poëet Edwin Muir werd door gitarist Ewan MacPherson van muziek voorzien.

Siobhan Miller werd in de voorbije jaren al twee keer uitgeroepen tot de Schotse zangeres van het jaar. Ze is ook de oprichtster van de groep ‘Salt House’ waarvan ook de aan deze soloplaat meewerkende Lauren MacColl (viool), Ewan MacPherson (akoestische gitaar) en Euan Burton (basgitaar) deel uitmaken. Hun debuutalbum “Lay Your Dark Low” verscheen in november 2013 op de platenmarkt, maar voorlopig zijn alle spotlights gericht op het soloalbum “Flight Of Time” van de folksirene Siobhan Miller.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
SIOBHAN MILLER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Vertical Records

video