THE MULLIGAN BROTHERS – VIA PORTLAND


De vier bandleden van ‘The Mulligan Brothers’ hebben als thuisbasis Mobile, Alabama en Baton Rouge, Louisiana en het meest opvallende aan deze formatie is dat er geen broers noch familieleden in aanwezig zijn, laat staan iemand met de naam Mulligan. Leadzanger, songschrijver en gitarist Ross Newell, violist en mandolinespeler Gram Rae, bassist Ben Leininger en drummer Greg DeLuca vormen samen een Americana-muziek spelend kwartet dat in 2013 werd opgericht en in de zomer van datzelfde jaar meteen een naar de band vernoemde debuutplaat heeft uitgebracht.

Met dat album kwamen ze al gauw in de spotlights en konden ze rekenen op de goedkeurende steun van ‘Los Lobos’-saxofonist, pianist en producer Steve Berlin die hen aanbood om in september 2014 hun tweede plaat in zijn ‘Ice Cream Party Studio’ in Portland, Oregon op te komen nemen. De albumtitel “Via Portland” vond daar dan ook zijn oorsprong.

De muziek die ‘The Mulligan Brothers’ op deze tweede cd brengen bestaat uit een mix van alt.country, folk, blues en Americana waarbij de fiddle van Gram Rae vaak centraal staat in de orkestratie van de songs. Het warme en aangename stemgeluid van Ross Newell is natuurlijk ook een zeer opvallend element in het werk van deze band.

De elf nummers op ‘Via Portland’ zijn allemaal van een gelijkwaardig niveau met zeer mooi gearrangeerde en melodieuze instrumentatie die vlotjes door de luisteraar worden opgenomen en voor een fijne sfeerzetting lijken te zorgen. De poëtische en verhalende songteksten zorgen er voor dat je geboeid blijft luisteren naar de liedjes.

Van de tracklijst selecteren wij “Wait For Me”, “City Full Of Streets”, de schitterend gezongen ballad “Calamine”, het melancholische “Road That Leads Me Home”, het zeer persoonlijke “Run On Ahead” en de in typische New Orleans-stijl gebrachte zydeco-song “Louise” als onze favoriete liedjes. Maar u kunt met gerust gemoed de hele cd laten afspelen zonder ook maar één keertje naar de ‘skip’-knop te moeten grijpen.

(valsam)

CD-RELEASE: 20 JANUARI 2015

Artiest info
Website  
 

Label: Southern Routes Records