BOB COLLUM & THE WELFARE MOTHERS – LITTLE ROCK

Geboren in Tulsa, Oklahoma in de Verenigde Staten, maar woonachtig in het graafschap Essex nabij Londen heeft zanger en songschrijver Bob Collum gedurende de voorbije jaren een indrukwekkende muzikale carrière bij elkaar gespeeld. Het begon als soloartiest in 1997 met zijn debuutplaat “More Tragic Songs Of Life” gevolgd door het album “Low Rent Romeo” in 2001 en een aantal solo ep-tjes.

Het eerste met zijn groep ‘The Welfare Mothers’ opgenomen album “The Boy Most Likely To ...” uit 2004 en diens opvolger “Set The Stupid Free” uit 2007 haalden een lovende recensie bij ‘Rootstime’. Er volgden met “Twisted Rhymes & Mixed Up Lines” uit 2009 en “The New Old Thing” en “The Ungrateful Depression” weliswaar twee ep-tjes maar het was toch wachten tot nu om een tweede volwaardige studioplaat van ‘Bob Collum & The Welfare Mothers’ te zien verschijnen.

‘The Welfare Mothers’ zijn zangeres en Bob’s muze Marianne Hyatt, steelgitarist Allan Kelly, bassist Gareth Davies en drummer Paul Quarry. Samen met zanger en gitarist Bob Collum brengen ze tien liedjes op deze nieuwste plaat “Little Rock”, waarvan we u de titelsong graag ter kennismaking op video meegeven.

Met afwisselend rockliedjes en alt.country of Americana-deuntjes kunnen we van een zeer geslaagde plaat spreken. Met uitzondering van het schitterende nummer “Superdome” dat door Marianne Hyatt werd geschreven en gezongen zijn alle overige nummers ontsproten uit de componistenpen van Bob Collum.

Onze favoriete tracks uit dit album zijn countryrocksong “Wasted Wonderland”, de knappe countryballad “Broken Down”, het rockende “Seven Kinds Of Sorrow”, het naar Nick Lowe lonkende “Good Thing We’re In Love” dat Bob en Marianne in duetvorm brengen en het catchy slotnummer “Empty Hands Of Love” met ijzersterk steelgitaarwerk van Allan Kelly.

Wat ons betreft moet Bob Collum niet nog eens 7 jaar wachten om een nieuw album uit te brengen, want als de kwaliteit van die toekomstige plaat vergelijkbaar zal zijn met deze cd “Little Rock”, dan kan een opvolger voor ons niet vlug genoeg komen.

(valsam)

CD-RELEASE: 19 JANUARI 2015

 

Artiest info
Website  
 

Label: Harbour Song Records

video