MIRIAM JONES – BETWEEN GREEN & GONE

De in het Canadese Vancouver, British Columbia geboren zangeres en songschrijfster Miriam Jones belandde na omzwervingen met haar ouders doorheen Nashville en Papua, Nieuw Guinea opnieuw in Canada waar ze lange tijd haar thuishaven vond in een klein bergdorpje tot ze na haar huwelijk besloot om definitief naar Oxford in Engeland te verhuizen.

In dat rustige bergdorpje kon ze haar talenten als zangeres en componiste van liedjes geleidelijk aan ontwikkelen. Dat leidde uiteindelijk tot het opnemen van eigen platen met de in Nashville opgenomen folkpop-cd “Being Here“ als debuutalbum in 2008 en het nadien in Oxford tot stand gekomen album “Fire-Lives“ uit 2010.

Haar werk als vocaliste wordt in de vakpers wel eens vergeleken met Joan Osborne en Bonnie Raitt, maar ook Sheryl Crowe is altijd dicht in de buurt bij het beluisteren van haar liedjes die ze nu ook opnieuw opgenomen heeft voor haar nieuwe plaat “Between Green & Gone“. Dat album werd in de Engelse ‘Yellowfish Studios‘ in Brighton opgenomen, samen met bassist en producer Simon Edwards (van o.a. ‘Fairground Atttraction‘ en Billy Bragg), drummer Martyn Barker, gitarist Calum MacColl en toetsenist Mikey Rowe. Zelf speelt Miriam Jones op akoestische gitaar bij alle songs en op piano in het nummer “Given All“.

Tien zelf gecomponeerde tracks staan er op “Between Green & Gone“ met helemaal vooraan drie moderne folkpopsongs“Train“, “Cracks“ en “Warning“. Daarna gaat Miriam Jones over tot rustige ballads met het mooi gezongen liedje “Given All“, het intieme “Unknown“ en “Don’t Be Hard On Me“. Pas bij de single “Float“ keert ze terug naar rijkelijk geïnstrumenteerde en melodieuze popmuziek met het op iets van ‘10.000 Maniacs‘ lijkende catchy liedje “Float“ (zie video).

Maar deze zangeres voelt zich toch duidelijk op haar best in de meer intimistische liedjes zoals bij het gevoelig gebrachte “Missed You“ en het pijnlijk klinkende afscheidslied “All Over“. Uiteindelijk overheerst echter toch het gevoel van verliefdheid en positivisme in het mooie slotnummer “Stay“.

“Between Green & Gone“ is al bij al een uitstekende singer-songwriterplaat van een getalenteerde dame die duidelijk een groeipad voor zich heeft uitgewerkt in de wereld van de hedendaagse moderne folk- en popmuziek, met knappe liedjes die het verdienen om zoveel mogelijk luisteraars te bereiken via de radiostations die pretenderen dat ze altijd proberen om de betere muziek brengen.

(valsam)
“The third record ‘Between Green & Gone’ is Canadian born and in Oxford, England living Miriam Jones’ best album until now. It is very richly instrumented and consists of modern folk and pop songs which deserve to be heard by as many as possible fans of great contemporary music.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video