JR CLARK AND THE ALL STAR BLUES MOB - WHEN IT ALL COMES DOWN

 


Wat een aangename kennismaking met JR Clark And The All Star Blues Mob is deze “When It All Comes Down” geworden! Het viertal bestaat naast zanger/gitarist JR Clark uit enkele ervaren muzikale ratten. Wat dacht je van Johnny B. Gayden die nog bass speelde nij Albert Collins And The Ice Breakers ? of wat dacht je van drummer Jerry “Bam Bam” Porter, die nog jarenlang toerde met Buddy Guy, Magic Slim en The James Cotton Band? Of dat nog niet genoeg is heb je ook nog de fantastische toetsenist Willie Styles! Wel, samen vormen deze heren een uitstekende Bluesband die op deze release twaalf uitstekend gebrachte nummers laten bewonderen. Er valt voor elk wat wils te genieten op dit album. Acht covers, drie songs van de hand van Clark en één nummer van de band die variëren in stijl maar de plaat boeit van begin tot einde.

De titeltrack is van de hand van Jennings/Sample maar zal u bekend in de oren klinken door BB King. Het is een meer dan waardige aftrapper van dienst. Het hierna volgende “Inner City” is een fantastisch stampende rockende bluesmet uitstekende gitaarspel van Clark, tevens auteur, die bijzonder aanstekelijk op de onderste ledematen werkt. We pinken een traan van ontroering weg als hierna Michael Burks’ “Can You Feel It” door de luidsprekers schalt. De door ons zo betreurde artiest krijgt hier een subliem eerbetoon toebedeeld met een haast perfecte versie van zijn klassieker.

Ook het door Albert King gekende ‘Cross Cut Saw” kan hier ten huize op meer dan goedkeurend geknik rekenen. Helemaal enthousiast worden van Clark’s eigen rechttoe rechtaan Bluesnummer “A Little Bit Older”. De Chicago Blues ballade wekt diep respect bij ons op. De verschroeiende pianosolo maakt het nummer mede tot één van onze favorieten. JR toont wat verder trouwens nogmaals wat een schitterend songwriter hij wel is op het rockende “Clean Getaway”! Naar het waarom van dan toch nog zoveel covers op dit album hebben we het raden maar als dat resulteert in prima werk zoals hier kan het ons weinig schelen.

Clark’s wat meer verhalende stijl van zingen weet ons trouwens ook te bekoren en past perfect bij de nummers die ze brengen. De mannen zijn trouwens ervaren genoeg om de songs niet klakkeloos na te spelen maar er wel respectvol een eigen toetsje aan te geven. De minst geslaagde versie, en dan nog, ontwaren we bij Johhny Guitar Watson’s “I Want To Ta-Ta You Baby” maar ze herpakken zich volledig met “Can I Change My Mind”, ooit nog een hit voor Tyrone Davis. In ieder geval heeft JR Clark en zijn band me helemaal weten te overtuigen van hun kunnen. Op een volgende release horen we graag wat meer zelfgepende songs want hier staan ze moeiteloos overeind tussen de gekende Bluesklassiekers en dat op zich zegt al genoeg! We gaan nu eens op zoek naar eerder uitgebrachte albums van deze boeiende band.

Luc Meert

Artiest info
Website  
 

Label: Human Juke Joint Productions/BMI

video