THE BLUES VISION - KIND OF BLUES

Behalve het feit dat zij er een hectisch tourschema op na houden, slaagt dit trio er toch nog in om wederom een album uit te brengen, terwijl hun vorige ‘Counting Sheep’ nog dagelijks luistergenot verschaft. Tegelijkertijd vindt zanger/gitarist Arne Demets nog de tijd om zelf alle nieuwe songs te schrijven. Hij gaat er immers van uit dat de blues een universele aangelegenheid is omdat deze muziek de geest kan verlichten en de psyche zelfs tijdelijk kan bevrijden van alle kommernis en kwel. Die drang om zich van existentiële zwaarte te ontdoen delen blijkbaar ook de andere muzikanten. Dat kan je opmaken uit hun drive in zowel de rockende als in de funky en mid-tempo songs. Bassiste Hanne Vandekerckhove en drummer Klaas De Somer voelen zich zowel thuis in de old school blues als in de modernere funky rockblues.

Het begint al met het rockende ‘Bottom Of The Bottle’ dat je dadelijk weet op te vrolijken om te vervolgen met het onstuimige ‘No Sleep Tonight’ waarop gastmuzikant Guy Forsyth met bluesharp begeleidt. ‘Movin’ Out’ en ‘Catlife’ zijn meer funky, terwijl het enigszins jazzy ‘Make Me Feel Good’ trager is en zelfs een zeker zinnelijkheid in zich verbergt. Arne’s uitmuntend gitaarspel is afwisselend intiem of gruizig, maar steeds gepassioneerd. Ook in zijn zang zit wat gruis ondanks zijn nog jeugdige leeftijd. Soms zingt Hanne mee en de ritmesectie maakt het allemaal nog meer groovy alsof zowel Muddy Waters, Jimi Hendrix als Sam Carr en Willie Smith hun patroonheiligen zijn. Je hoort trouwens dat alle drie muzikanten aan diverse conservatoria afstudeerden. Klaas De Somer studeert nu nog jazz-drum in Amsterdam. Hun liefde voor het bluesgenre garandeert dat ook de jonge generatie bereid is om de fakkel over te nemen en een eeuwenoude traditie voort te zetten die zij wel naar hun eigen temperament aanpassen en moduleren.

Dat er tussen hun pulserende rockblues ook plaats is voor introspectieve momenten bewijst Arne met de slowblues ‘This’ waarop hij antwoorden zoekt voor persoonlijke levensvragen. Ook het zelfrelativerende ‘Another Excuse’ is ontwapenend eerlijk. Binnenkort op vrijdag 6 februari stellen zij hun album voor in Hamme in de ‘Blues Oan Daa Stoazze’ locatie, waar ik enkele jaren geleden voor de eerste keer een concert van hen kon bijwonen en al dadelijk onder de indruk was. Sindsdien nam het respect bij elke prestatie of nieuw album gestaag toe. Dit fascinerend in Roeselare opgenomen album, opgedragen aan Mathy Leeten, is opnieuw een voltreffer en doet gretig uitkijken naar elk toekomstig Live optreden.

Marcie

 

ma. 12 januari 2015 - CC De Kleine Beer, Beernem
za. 24 janurai 2015 - 4AD (Finale Biz'Art Bluesrally), Diksmuide
vr. 6 februari 2015 - Cd voorstelling ism Blues oan daa Stoazze, Hamme
za. 14 februari 2015 - Cd voorstelling: The Other Site, Peer
za. 21 februari 2015 - Cd voorstelling Blues Sphère, Luik

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: CRS

video